Opinió: Tots els són dies 8 de Març

53

S’apropa el 8 de març i per a CCOO l’assoliment de la igualtat efectiva entre homes i dones és un compromís irrenunciable i que dia rere dia lluitem. Lluitem en la negociació col·lectiva, en les meses de negociació on estem, i juntament amb altres organitzacions feministes en els carrers, no sols en aquest dia tan reivindicatiu per a les dones, sinó cada vegada que tenim l’oportunitat de canviar les discriminacions que patim en tantes matèries, bé siga salarial, laboral i social, i per altra banda quan som assassinades per les nostres parelles o exparelles, o sofrint agressions sexuals, etc.., Ací estem denunciant, mobilitzant, i exigint solucions i canvis a les nostres institucions governamentals i les patronals.

CCOO estem i estarem presents en la jornada de mobilització, com en cada lluita social, i que aquest sindicat reforça amb aturades per protegir a les dones i homes que estan treballant i vulguen secundar aquesta jornada de mobilitzacions i de vaga. L’objectiu és comú: estem en contra de qualsevol violència masclista i de desigualtat.

No ens esgotarem en la lluita contra aquesta xacra que està damunt de totes nosaltres per això considerem que el treball per la igualtat i les reivindicacions feministes no s’acaben en la jornada internacional d’aquest dia, sinó que per a nosaltres tots els dies són 8 de març.

En Comissions Obreres combatem la desigualtat i la discriminació, la precarietat, i per suposat, combatem les violències contra les dones.

Reivindiquem que als llocs de treball tinguen signats i en vigor, mitjançant la participació dels treballadors i treballadores, els seus plans d’igualtat com a mecanisme d’eliminar les discriminacions i les desigualtat laborals. Reivindiquem la igualtat salarial, la representació paritària en els òrgans de decisió de les estructures socials, econòmiques, culturals i polítiques, un model educatiu igualitari i infraestructures públiques per l’atenció i les cures de xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys, i de persones majors en situació de dependència. La ratificació del Conveni Internacional sobre l’eliminació de la violència i l’assetjament en el món del treball. L’actualització de la Llei per a la igualtat entre dones i homes del País Valencià. I com no, que Europa actue davant el drama de les persones que fugen dels seus països per cercar refugi, asil o una vida més digna.

Hem de donar una resposta totes i tots, i estem a l’altura en aquest dia per a dir PROU JA! Som assassinades, violades, discriminades al treball. Eixim als carrers dels nostres pobles i ciutats, i revelem-nos contra aquelles injustícies i postulats que plantegen endarrerir-nos a totes les politiques a favor de la igualtat i contra la violència masclista, No hem de permetre-ho, hem de denunciar qui ens vol retornar a èpoques no molt antigues, però si superades, que no haurien de tornar mai més. Aquest 8 de març hem de demostrar que estem unides i mai retrocedirem.

Lluitem i treballem perquè aquest 8 de març ens marque un abans i un després, per les nostres àvies, per les nostres mares, per les nostres filles, i sobretot per tota la humanitat i per nosaltres.

Susanna Gisbert Chaparro |  Responsable d’igualtat CCOO Comarques Centrals

WhatsApp Portal de Xàtiva