L’Alcúdia de Crespins informa sobre les mesures de les celebracions religioses

292

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

La Resolució de 27 d’agost de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública dona una nova redacció a determinats punts de la Resolució del passat 14 d’agost referent a les mesures relatives a celebracions, esdeveniments o concentracions de persones.

Pel que fa a la realització de celebracions populars, desfilades, espectacles itinerants o similars s’hauran d’observar les següents regles, entre d’altres:

  • Quan l’activitat siga itinerant s’haurà d’organitzar evitant les aglomeracions, per al que s’establiran els itineraris que ho garantisquen i que hauran de ser modificats en qualsevol moment per a complir amb aquesta finalitat.
  • En tot cas, s’hauran de prendre mesures per a reduir la possibilitat que es produïsquen aglomeracions als voltants del lloc on es desenvolupe l’activitat.

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins i la Parròquia de Sant Onofre reunits el dia 1 de setembre de 2021 per tractar les celebracions religioses en honor a la Divina Aurora i el Santíssim Crist del Calvari, acorden:

  1. Tenint en compte el caràcter massiu de les nostres processons, especialment les de la baixà i la pujà del Crist, i atenent el que estableix la normativa actual no es realitzaran processons.
  2. El dilluns dia 6 de setembre es farà el trasllat del Santíssim Crist del Calvari des de l’ermita fins a l’església amb una plataforma mòbil fent el seu itinerari processional tradicional i recorrerà altres carrers del nucli urbà. L’itinerari serà anunciat amb anterioritat. En el seu recorregut el Crist només serà acompanyat pels portadors.
  3. La missa de descobrir se celebrarà el dilluns,  6 de setembre, a les 7.00 hores amb aforament limitat per a dues-centes persones. S’instal·larà una gran pantalla a l’exterior perquè els i les feligreses que no puguen accedir a l’ermita una vegada cobert el seu aforament,  segons la normativa vigent,  puguen seguir en directe la celebració des de l’exterior del temple. L’entrada serà per rigorós ordre d’arribada i les portes s’obriran a les 6.30 hores. En tot moment, s’hauran de seguir les indicacions de l’organització així com respectar estrictament les mesures sanitàries en vigor. A més a més, la missa serà retransmesa en directe per la Televisió Comarcal.
  4. Els actes religiosos a celebrar a l’església de Sant Onofre tindran aforament limitat i amb el compliment de la normativa sanitària vigent.
  5. El diumenge dia 12 de setembre es durà a terme el trasllat del Crist al Calvari també amb una plataforma mòbil fent un recorregut pel nucli urbà. L’itinerari serà anunciat prèviament.
  6. Tota la informació detallada de les celebracions serà publicada amb antelació pels mitjans habituals de l’Ajuntament.
  7. Des de l’Ajuntament i la Parròquia demanem comprensió respecte a les mesures acordades per la situació sanitària que encara patim i es prega la màxima responsabilitat a totes i tots

WhatsApp Portal de Xàtiva