Compromís exigeix a Javier Sicluna que faça respectar el cabal ecològic del Riu dels Sants

Per a Compromís, el govern municipal del PP escampa cortines de fum per eludir la seua responsabilitat al lloc de fe complir el pla de Conca de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer

159

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Compromís ha exigit a l’alcalde Javier Sicluna que prengui mesures per assegurar el cabal ecològic del Riu dels Sants. Davant la inacció de l’actual equip de govern en la protecció del dret de la població de l’Alcúdia de Crespins a gaudir d’un riu en bon estat, Compromís ha recordat que l’anterior govern va garantir un cabal hidrològic que oscil·la entre 0,02 i 0,03 m³ per segon, tant en situació normal com en sequera extrema. Aquest cabal està establert en el Pla de Conca de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, especificat a l’Annex V, pàgines 79 i 107.

Compromís ha criticat l’actual equip de govern per emetre un ban que considera una «cortina de fum» per eludir la seva responsabilitat. Han subratllat que ni l’actual ni l’anterior equip de govern han de signar convenis per garantir el cabal ecològic, sinó que la seva funció és exigir a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que compleixi la seva obligació de mantenir aquest cabal.

Pepe Garrigós, portaveu de Compromís a l’Alcúdia de Crespins, ha declarat “la irresponsabilitat de Javier Sicluna és brutal. La demanda del cabal ecològic per al riu va ser aprovada en el ple de l’ajuntament per unanimitat i amb el seu vot. Hauria de saber quines són les seues responsabilitats i el seu paper. Un ajuntament no pot negociar que la llei es complisca, el que ha d’exigir és la seua aplicació. El Pla de Conca de la Confederació obliga que hi haja un cabal ecològic. Si no s’està respectant el que diu el Pla de Conca, l’obligació de Sicluna és acudir a la pròpia confederació i la Direcció General de l’Aigua de la Conselleria de Medi Ambient i comunicar que no s’està complint la llei i que el nostre ajuntament mamprendrà les accions oportunes per fer respectar els drets de la persones de l’Alcúdia de Crespins.”  Garrigós ha afegit “sembla que en huit anys a l’oposició el PP no ha volgut aprendre res, tornem a l’època de moltes fotos i poc de treball. En el seu moment van abandonar el riu, van abandonar el polígon industrial i van abandonar el poble davant d’ADIF i RENFE que ens volien partir en dos amb un mur a l’antic pas a nivell. Són el govern més car de la nostra democràcia però això no s’està traduint en millor o més treball pel poble, haurien de reflexionar. D’altra banda aprofitar el ban municipal per escampar mitges veritats i fum per distraure l’atenció ens sembla que és anar massa lluny. Sicluna sols té dos camins: Rectificació pública o dimissió. Per la nostra banda estudiarem quines són les mesures legals de les que disposem per fer-lo rectificar però creguem que l’honraria reconèixer que s’ha equivocat.

«Per la nostra banda, informem que si Sicluna rectifica i vol treballar per aconseguir que la gent de l’Alcúdia de Crespins puga gaudir d’un riu en condicions donarem suport a tot allò que trobem correcte. No de bades, des de les nostres regidories i quan vam gaudir de l’alcaldia vam treballar per recuperar i dignificar l’espai del riu i per garantir el cabal ecològic que ara el PP ignora» ha finalitzat Compromís.

WhatsApp Portal de Xàtiva