Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Pepe Garrigós i Gallego.
Alcalde de l’Alcúdia de Crespins i secretari local de Més Compromís

Fa 11 anys el nostre poble va ser testimoni de com RENFE-ADIF enderrocava la històrica estació amb la promesa de construir un altra. A dia de hui el servei continua prestant-se en un barracons infames que causen inseguretat i incomoditats a les persones usuàries del tren. Els darrers anys a aquestes carències s’ha sumat la pèrdua de qualitat del servei amb retardaments i supressió de trens sense justificació que perjudiquen a la gent que ha pagat bitllets cada vegada més cars. Uns bitllets que la pròpia RENFE va reconèixer que eren més de 700.000 cada any. No de bades, la nostra estació presta servei als pobles de l’Alcúdia de Crespins i Canals però també a bona part de la Costera de Ranes i de la Canal de Navarrés. És aquesta una bona gestió del servei de transport públic? És aquesta la manera de reduir el consum del transport privat per lluitar contra el canvi climàtic?

El 2015 amb l’entrada dels partits progressistes al govern municipal es va capgirar la política de deixar fer a RENFE-ADIF. Amb molt d’esforç es va aconseguir que no partiren el nostre poble en dos amb un mur i que l’antic pas a nivell fora substituït per un pas soterrani segur per vehicles i vianants. Durant les negociacions el tema de l’estació va estar sempre damunt la taula perquè enteníem que és estratègic per al futur dels nostre pobles i també per garantir el seu benestar i qualitat de vida. Se’ns han fet moltes promeses al respecte però no s’ha complit cap i ha arribat el moment de dir prou de mentides als gestors de RENFE-ADIF. De recordar-los que  són gestors d’empreses públiques i que el benestar de les persones ha de ser una prioritat per ells. També que des de les administracions la paraula s’ha de mantenir per no buidar de contingut la democràcia i que la ciutadania no perda el respecte a les institucions.

Soc alcalde de tota la gent del meu poble i el seu benestar és la meua prioritat. A més a més, soc alcalde representant a Compromís un partit que defensa la millora dels serveis públics i que sap que el transport públic és una eina per mitigar el canvi climàtic i una necessitat a mesura que els combustibles fòssils s’esgoten. Per açò continuarem demanant la millora del servei de rodalies a tota la comarca, la millora del servei de bus, la recuperació de l’estació de la Font de la Figuera, les millores a la línia Xàtiva-Alcoi i, òbviament, que es preste un servei adequat a instal·lacions dignes en l’Alcúdia de Crespins.  No pararem, és el mínim que es mereix la ciutadania de la Costera. Ara que el govern central es defineix com el més progressista de la història és un bon moment per a que ho demostre. El transport públic és sostenible, ecològic i una garantia de que tota la ciutadania té llibertat de desplaçament pel territori. La política actual del ministeri que permet a RENFE-ADIF centrar la seua inversió a AVEs ruïnosos mentre oblida les necessitats de la ciutadania que les manté i finança no sols és oblidar quina és l’obligació del servei públic sinó també posar en risc la nostra economia i benestar futurs.

Anem a pressionar a tots els àmbits possibles fins que el govern central comprenga que el nostre benestar present i futur no està al servei de ningú. Que les inversions públiques no es fan per afavorir interessos particulars sinó per millorar la vida de les persones. Que la gestió dels recursos públics s’ha de fer de manera rigorosa i evitant la pèrdua de diners, però que està al servei de la qualitat de vida i no dels beneficis empresarials de ningú. Esperem que la resta de partits del poble ens acompanyen en esta lluita. Nosaltres ho hem fet en el passat i ho farem en el futur sempre que l’interès general estiga en risc.

WhatsApp Portal de Xàtiva