Acords amb tots, però el govern de progrés

152

Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

Article d’opinió | Josep Maria Sebastià. Llaurador, jubilat de banca i candidat a l’alcaldia de Xàtiva

Fa quatre anys vaig experimentar una decepció colpidora. No tant pels resultats de Compromís en Xàtiva -que també em van afectar i prou- com pel fet que amb la pèrdua del nostre paper d’enllaç entre el PSOE de Roger Cerdà i la Xàtiva Unida – EU de Miquel Lorente. El resultat és ben conegut de totes i tots: Cerdà i Lorente no van ser capaços d’arribar a un pacte sense Compromís a la taula i, com bé van recordar Àgueda Micó i Joan Baldoví el passat 15 de maig, el pacte de Cerdà amb la dreta i el gir cap a eixe costat de bona part de les polítiques municipals. Compromís, com a força política, és fruit d’un pacte i per tant fill del consens i del respecte per aquells pròxims a tu però que no són iguals que tu.

La nostra experiència, el nostre saber fer i, sobre tot, la nostra presència a la taula de negociació haurien ajudat possiblement a un govern més positiu per Xàtiva que el que hem viscut aquests quatre anys. No de bades, vam intentar que abans de les eleccions totes les forces de progrés pactàrem un govern compartit, però el PSOE, potser pensant que podria fagocitar tot el que hi havia al seu costat esquerre o potser fent cas a determinades veus internes que li demanaven un gir a la dreta, va optar per rebutjar la proposta. No es tracta tant de no arribar a acords o pactes amb la dreta, el que realment importa és no governar amb ella i no deixar que es faça amb les quotes de poder que li permeten aplicar les seues propostes retrogrades i antisocials. Xàtiva en 2019 va votar majoritàriament a l’esquerra igual que ho va fer en 2015. La incapacitat d’arribar a acords i la decisió de Cerdà de pactar amb Ciudadanos van fallar a aquest sentiment majoritari de la ciutat que demanava un pacte de progrés. Perquè com diu el títol d’aquest article, pel bé de les persones i la ciutat s’ha d’arribar a acords amb tots; però els governs han de ser de progrés i d’esquerres per garantir la justícia social i la qualitat de vida que demana la gran majoria de la gent de Xàtiva.

El meu compromís amb la ciutadania xativina és que, si ens donen la confiança suficient com per participar en el proper govern, fer tot el possible per un govern progressista i també fer tot el possible perquè aquest govern escolte a totes les forces polítiques per arribar als consensos que li calen a la nostra ciutat. Ja ho diuen els nostre lema de campanya: Per tot el que importa.

WhatsApp Portal de Xàtiva