Solopizza Xàtiva

Centelys

Diumenge arranca el II cicle de concerts Amadeus

Aquest matí s’ha presentat el II cicle de concerts Amadeus que la regidoria de Cultura organitza en col·laboració amb l’associació Joventuts Musicals de La Costera. La presentació ha estat realitzada pel regidor de Cultura, Jordi Estellés i per Pepe Chuliá, en representació d’aquella entitat. El programa d’actuacions reunirà un total de quatre concerts oferits en diversos monuments de Xàtiva, començant el proper diumenge 19 de febrer i estenent-se fins el 14 de maig.

Els concerts correran a càrrec de joves intèrprets, provinents del conservatori José Iturbí de València o de conservatoris d’altres ciutats com Castelló, Múrcia, Madrid o Benaguassil. Els directors musicals del cicle Amadeus són Juan Lago, professor del Conservatori de Música José Iturbi de València i la professora Teresa Flores.

El regidor Estellés ha comentat que “es tractava de repetir la bona experiència de l’any passat, combinant música i patrimoni. L’objectiu és donar contingut i activitat a determinats recursos patrimonials de la ciutat durant el cap de setmana, la qual cosa ens permet tenir monuments oberts i amb activitat diumenge, com ara Sant Domènec o l’Hospital, facilitant la visita als turistes”. Estellés ha informat que l’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb Joventuts Musicals de La Costera per tal de que aquest cicle de concerts es convoque anualment.

Per la seua banda, Pepe Chuliá ha explicat que “el fet de poder tocar en llocs emblemàtics de la ciutat és una motivació per als xiquets. Els intèrprets que vindran tenen una gran qualitat”. Abans del concert, Víctor Manuel Torres, del Teatre de la Lluna, farà una xerrada de contextualització històrica de l’època a que pertany la música que s’interpretarà, així com una lectura de poemes d’aquesta mateixa època, mentre que Chuliá durà a terme una explicació al voltant del monument on se celebra cadascun dels concerts.

La major part dels concerts del II cicle Amadeus tenen al piano com a protagonista. El primer se celebrarà aquest diumenge 19, a les 12h, a la Casa de Cultura. El cicle seguirà els dies 12 de març (església del convent de Sant Onofre), 15 d’abril (castell de Xàtiva) i 14 de maig (antic Hospital). Totes les actuacions començaran a les 12h.

El regidor de Cultura ha recalcat que “aportarem tots els recursos necessaris i la possibilitat d’utilitzar edificis del nostre patrimoni monumental que, a més de la seua vessant contemplativa, acompleixen així una funció artística més”.

WhatsApp Portal de Xàtiva