Cerdà anuncia una nova residència per a gent gran en una zona residencial de Xàtiva

Hi haurà 120 places distribuïdes en 10 unitats convivencials, amb plena adaptació a la llei de serveis socials

358

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’alcalde i candidat a l’alcaldia pel PSPV-PSOE, Roger Cerdà, va tornar a llançar ahir l’anunci de la construcció d’una nova residència per a gent gran a la ciutat de Xàtiva. L’anunci es va produir en el marc del debat electoral organitzat per la Plataforma de Pensionistes de Xàtiva i La Costera, que va tindre lloc a la Casa de Cultura, conduït per Vicent Torres, representant de l’entitat organitzadora.

Cerdà va explicar les característiques de la nova residència que se va a posar en marxa, la qual, segons l’alcalde, estarà adaptada a la nova llei de serveis socials. La instal·lació es preveu que compte amb 120 places, distribuïdes en 12 unitats convivencials de 10 persones, amb la intenció d’afavorir el contacte i la integració entre les persones usuàries.

Roger Cerdà va concretar que «l’expedient administratiu per a la construcció de la nova residència ja està en marxa». A tal fi, ja s’han habilitat uns terrenys dotacionals en el sector Pereres, junt a una zona residencial i de serveis, on està previst licitar la construcció mitjançant un contracte d’obra i servei, de tal manera que el concessionari assumirà el cost de l’obra a canvi d’explotar el servei durant un ampli període temporal. Aquest sistema permetrà dotar a la ciutat d’un servei absolutament necessari sense que la iniciativa tinga cap cost per a l’Ajuntament.

Durant el debat, l’alcalde va fer un repàs a altres mesures contemplades en el programa electoral dels socialistes, com ara la creació de nous parcs biosaludables als jardins de Xàtiva, per a afavorir les dinàmiques d’envelliment actiu de la població, o les actuacions d’accessibilitat en edificis públics; per exemple, el projecte de reforma de la Casa de la Ciutat per a millora de l’accessibilitat i l’eficiència energètica, subvencionat amb 3 milions € dels Fons Next Generation.

En relació a aquestes subvencions europees, Cerdà es va referir també als 600.000 € concedits per a iniciatives de mobilitat, que suposaran la instal·lació de 35 passos de vianant elevats a les vies urbanes i la pacificació del trànsit en l’entorn de l’església dels Sants Joans, a Santa Clara i a l’eix plaça de la Seu – Corretgeria. El candidat a alcalde també va fer menció a l’ampliació del servei de bus urbà per connectar l’hospital amb la zona de Sant Feliu i Hort de Mora, i per acostar el servei als centres comercials.

Fent un repàs a la gestió dels socialistes en matèria de benestar social, Cerdà va afirmar que «les polítiques per a les persones són prioritàries». Així, va enumerar una sèrie de mesures, com l’increment del pressupost en benestar social, que s’ha multiplicat per 4, o del servei d’ajuda a domicili que s’ha multiplicat per 2. Altres dades oferides per l’alcalde van ser que hi ha 375 persones majors de 65 anys participant en activitats esportives municipals o les 70 dones que participen en programes d’alfabetització digital a la Casa de les Dones.

WhatsApp Portal de Xàtiva