EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El Consell municipal de Cultura elegeix els guardonats amb el reconeixement al mèrit col·lectiu i individual

El grup mediambiental Mariola Verda i el músic i compositor Juan Calatayud Castelló van ser triats aquest dilluns, 1 d’agost, com a mereixedors dels premis 9 d’Octubre de Bocairent del 2016. L’elecció va correspondre als representants de les diferents associacions i partits polítics presents al Consell municipal de Cultura que també van acordar que la gala de lliurament se celebre el 7 d’octubre pròxim.

BOC20160731Juan_Calatayud

En la modalitat individual, Juan Calatayud –proposat per l’Associació unió musical de Bocairent– va obtenir el major suport per davant del teixidor Santiago Cabanes Beneyto –candidat pel grup de danses Cardaors– i del sergent major dels moros i cristians a sant Blai, Vicent Vañó Vañó –impulsat pel col·lectiu Festasa. Calatayud, integrant de la banda de música degana de la població, és autor de ‘Febrer’, un dels pasdobles més interpretats en l’àmbit fester; igualment, el compositor també ha creat marxes mores, cristians i processionals així com l’himne de la Mare de Déu dels Desemparats per a la imatge custodiada en l’ermita homònima situada en ple cor del barri medieval.

Per la seua banda, Art-92 va ser l’associació que va presentar l’única candidatura de la modalitat col·lectiva que va rebre 15 suports per únicament dues abstencions. Mariola Verda va nàixer per a la defensa de la serra arran de l’incendi del 1994 que va arrasar més del 70% de la superfície de Bocairent. Entre les seues tasques destaca el voluntariat mediambiental per a conscienciar el veïnat sobre bones pràctiques preventives i per a vigilar el terreny forestal davant la presència de conats, especialment en dies d’alerta màxima. A més, el col·lectiu compta amb un grup d’extinció des dels seus inicis que el 2012 va pegar un pas endavant per a constituir una agrupació contra incendis forestals (ACIF) que, després de diverses jornades de formació, els ha portat a actuar en primera línia de foc en nombroses ocasions, bé com a recurs inicial, bé com a suport als mitjans professionals gràcies a comptar amb dos vehicles tot terreny, un camió–cisterna de 1.200 litres i un pick up amb eina manual per a extinció tal com va ocórrer el divendres passat, 29 de juliol, a l’ocorregut en la zona de Càpito.

WhatsApp Portal de Xàtiva