L’Alcúdia de Crespins acollirà la primera GastroFira Artesanal de la Mancomunitat

681

La plaça Jaume I de l’Alcúdia de Crespins acollirà proper diumenge 21 de maig la primera edició de la GastroFira Artesanal de la Mancomunitat de Municipis la Costera Canal. Una iniciativa impulsada des de l’entitat comarcal amb caràcter itinerant que anirà recorrent els diferents pobles mancomunats, incialment, dues vegades a l’any.

Aquesta fira pretén aglutinar expositors de productors artesanals que ficaran a l’abast dels visitants productes com mel, oli, patés, melmelades, fruites, cervessa i vi i pa de llenya entre d’altres.

A més, s’ha organitzat una progamació d’activitats complementàries que inclourà animació infantil, ambientació musical i tallers per a la qual s’ha comptat amb el recolzament de diferents associacions.

També es podrà gaudir d’un servei de restauració on els bars i restaurants participants preparan tapes i plats de cuina tradicional.

El president de la Mancomunitat de Municipis la Costera-Canal, Roberto Granero, ha explicat que “l’objectiu és fomentar el comerç ja que aquesta Fira suposa un impuls per a les vendes a més de dinamitzar l’activitat comercial en les nostres comarques. D’altra banda, aquesta Fira també vol potenciar els nostres productes més tradicionals en els diferents pobles de l’entitat amb la finalitat de conjugar gastronomia i turisme en una jornada festiva en la que puga participar qualsevol persona que així ho desitge”.

Granero també ha destacat que “un dels nostres objectius quan vam entrar a la Mancomunitat era anar creant poc a poc un ventall d’activitats pròpies que involucraren als pobles i als veïns i aquesta fira és una bona mostra d’açò”.

La Fira obrirà le seues portes a partir de les 10:00h del matí. Seguidament tindrà lloc una eixida senderista amb la col·laboració de l’associació la Garrofera. A les 10:30h es celebrarà una passejada oficial a càrrec de les autoritats, estant encapçalada la comitiva pel president de la Mancomunitat i alcalde de l’Alcúdia de Crespins, Roberto Granero.

A partir de les 11:00h l’associació Iniciatives Culturals de Moixent representarà una obra teatral i a les 11:30h s’encetarà un taller de pentinat i mocadors a càrrec de l’Escola de Danses la Garrofera de l’Alcúdia de Crespins. També a eixa hora es celebrarà una simultània d’escacs.

A les 12:00h arrancarà l’animació amb la batukada Batukeway de Canals y es celebraran tallers infantils. A la una del migdia música en directe amb l’actuació de Carles Vila en acústic i a les 13:45h sorteig del primer lot de productes de la terra.

La Fira es reprendrà a les cinc de la vesprada amb més tallers infantils i a les 18:45h hi haurà una exhibició de balls populars a càrrec del grup de danses de Moixent. A les 19:30h tornarà la música en directe amb Carles Vila i banda i a les 20:45h es procedirà al sorteig del segon lot de productes de la terra. A més, durant tot el dia hi haurà castells unflables per als més menuts. La GastroFira tancarà les seues portes a les nou de la nit.

WhatsApp Portal de Xàtiva