L’actual situació per la qual travessa Canals, amb la localitat tancada perimetralment i la incidència acumulada per covid-19 disparada en més de 1200 casos per cada 100.000 habitants, ha impedit que l’Ajuntament de Canals organitze cap acte simbòlic amb motiu de les festes patronals en honor a Sant Antonio Abat.

L’alcaldessa del municipi, Mai Castells, afirmava que «enguany no toca festa, enguany cal portar-la al cor i quedar-nos a casa«. Però, malgrat que no van a fer-se actes de festa, des de l’Ajuntament s’anima a la gent del poble a lluir als balcons i finestres els penons de Sant Antoni a partir de la vesprada del dia 15 de gener. Així ho farà també la Casa de la Vila.

«Amb aquest acte rememorarem, no sense enyorança, la festa gran de Canals«, relatava la primera autoritat del municipi qui a més afirmava que, «no tindrem foguera, ofrena, ni processó, tampoc eixiran els parells als carrers, ni viurem les voltes a la plaça, però sí que durem com sempre al cor l’estima a la cultura i tradicions canalines«.

A més i perquè els ciutadans del municipi puguen gaudir des de casa dels actes religiosos organitzats per la parròquia com, la missa d’ofrena o la del sant patró, des de l’Ajuntament de Canals s’ha signat un contracte amb la televisió comarcal perquè retransmitisca i oferisca aquests actes en directe i també recorde altres festes de sant Antoni d’altres edicions.

A banda, l’emissora municipal, Canals Ràdio, cada dia ofereix al llarg de la seua programació diferents programes especials dedicats a la festa gran de Canals. Així diumenge des de les 9 del matí, Canals Ràdio, oferirà els actes més destacats de les festes patronals en honor a sant Antoni Abat de l’any passat.

WhatsApp Portal de Xàtiva