La Plataforma Carles Pinazo confia que Canals diga no al maltractament animal

741

La Plataforma Carles Pinazo, formada per quasi una trentena de protectores i associacions de defensa animal, s’ha mostrat sempre en contra de la realització de consultes populars per decidir sobre els festejos taurins, ja que no consideren ètica una pregunta on es debat “si seguir o no amb el linxament públic d’animals per a la diversió d’una minoria”. Tot i això, a aquelles poblacions que, com Canals, han optat per dur a votació la qüestió taurina, la Plataforma Carles Pinazo ha estat al costat dels col·lectius i grups de veïnes i veïns sensibles als drets dels animals, animant a la ciutadania a votar “per a posar fi a un acte que, contràriament al que alguns ens volen fer creure, no ens representa i ens avergonyeix com a poble”, explica Jesús Frare, portaveu de la plataforma.

Per a col·laborar en la campanya que s’està duent a terme a Canals per demanar el no als bous al carrer, membres de la Plataforma Carles Pinazo estaran el proper dijous 19 de maig a les 19:30 hores en un acte organitzat des del municipi per a debatre sobre el tema. En la seua intervenció, els representants de l’entitat animalista parlaran sobre la realitat dels bous al carrer, explicant tot el maltractament i mort que esta pràctica amaga darrere i que està documentat en extensos informes veterinaris.

Preu bousEncara que des de la Plataforma aposten clarament pel no als bous per una qüestió de respecte als animals, no han volgut oblidar que, com ja va informar fa uns dies el propi ajuntament de Canals, la celebració dels bous al carrer té un cost per a la població d’uns 21.400€, i això sense contar les hores extra de neteja o de la policia local. “Mentre moltes persones no tenen cobertes necessitats bàsiques, mentre fins i tot es justifica la supressió de serveis públics, no es pot defensar que es destinen més de vint mil euros de diners públics a maltractar animals com si es tractara d’un acte festiu”, assegura Frare.

L’entitat de defensa animal anima a les veïnes i veïns de Canals a votar els pròxims 20 i 21 de maig per “sumar-se a la llista de poblacions que han donat el pas al segle XXI, eliminant el maltractament animal de les seues festes”. Tal i com asseguren des de la pròpia plataforma, en la gran majoria de localitats on s’ha portat a consulta el tema de la tauromàquia, en el millor dels casos el recolzament als festejos amb animals no ha arribat a un terç de la ciutadania, la qual cosa demostra encara més que el bous al carrer no compten amb el suport popular que se’ls atribueix i, per tant, en cap cas es pot justificar que siguen pagats amb els diners de totes i tots.

WhatsApp Portal de Xàtiva