La Llosa de Ranes commemora el Dia internacional contra la violència de gènere

104

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Text integre del manifest del 25 de Novembre de 2021, dia internacional contra la violència de gènere, llegit a la porta de l’ajuntament per la regidora de benestar social Salvi Pardo:

Un any més, un 25 de novembre, el poble de La Llosa de Ranes, denuncia i condemna rotundament qualsevol forma de violència contra la dona, violència, que per desgràcia, continua produint un nombre de víctimes que cap societat democràtica i avançada pot i deu tolerar.

La violència contra la dona suposa un delicte execrable i a més la màxima expressió de la desigualtat entre homes i dones.

En el que portem d’any, 37 dones han sigut assassinades per les seues parelles o ex parelles, deixant orfes a 24 menors, menors que també són víctimes d’aquesta xacra social. En alguns casos no constava denúncia prèvia contra l’agressor, la qual cosa dificulta molt la seua protecció.

Hem de lluitar per aconseguir que tota dona que estiga o haja sigut víctima de qualsevol mena d’agressió masclista ho denuncie. És necessari aconseguir que aquestes dones confien en les institucions; construir entre tots xarxes de suport a les víctimes. No estan ni estaran soles.

Des de l’Ajuntament de La Llosa de Ranes advoquem per la unitat de totes les forces polítiques en la lluita contra la violència de gènere. La realitat d’aquestes víctimes no pot ser ignorada i hem de comprometre’ns tots i totes per a la seua erradicació. Creiem que aquesta lluita ens uneix a tots amb independència del nostre sexe, edat, condició o orientació política.

En aquest dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, reivindiquem la importància del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere aprovat en 2017 que va suposar un enorme avanç en l’atenció institucional a aquest problema i és necessari donar continuïtat a les mesures contemplades en aquest.

Són molts els reptes per superar encara en aquesta lluita i, per desgràcia, l’actual crisi sanitària en la qual estem immersos afig dificultats en molts dels casos.

És necessari una actitud positiva, transmetre a totes les dones que han sigut o estan sent víctimes un missatge de fortalesa i alé. Acabar amb la violència de gènere és possible.

Per tot açò, un any més, reiterem el nostre compromís per a construir una societat lliure, igualitària i que defense els drets fonamentals de tots els seus integrants, una societat on es complisca el mandat constitucional de la igualtat entre homes i dones.

WhatsApp Portal de Xàtiva