Desmantellada a la Llosa de Ranes una plantació de marihuana en un magatzem d’una organització albanesa

S'han confiscat 953 plantes i 750 grams de cabdell de marihuana i material necessari per al cultiu com 110 focus, 55 ventiladors, 23 panells de focus led, 9 filtres de carboni, 3 motors d'extracció, 3 splits d'aire condicionat i divers material per a l'envasament al buit

570

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil i Guarda de Fiança de Florència d’Itàlia, han desmantellat a València una plantació de marihuana en un magatzem que servia com a centre logístic d’una organització albanesa. Han sigut detinguts dos integrants d’este grup criminal d’origen albanés, que utilitzaven esta nau per al cultiu i emmagatzematge de marihuana, amb l’objectiu de transportar-la a diferents països europeus. S’han desmantellat 953 plantes i 750 grams de cabdell de marihuana i material necessari per al cultiu com 110 focus, 55 ventiladors, 23 panells de focus led, 9 filtres de carboni, 3 motors d’extracció, 3 splits d’aire condicionat i divers material per a l’envasament al buit.

La investigació es va iniciar el mes de gener passat, quan agents de la Policia Nacional conjuntament amb la Guàrdia de Finança de Florència (Itàlia), investigaven una organització criminal d’origen albanés dedicada al tràfic internacional d’armes i droga. En el marc d’esta operació, els agents van esbrinar que una ramificació d’este grup havia depositat prop de 200 quilos de marihuana en un magatzem de València, en aparent estat d’abandó, per al seu envasament i empaquetat i el seu posterior transport fora d’Espanya.

Després de la pràctica de gestions, els agents van poder determinar que multitud de persones d’origen albanés accedien de manera freqüent amb furgonetes al magatzem, que servia com a centre logístic de l’organització, que van fer sospitar que s’estaven produint activitats de cultiu en el seu interior.

Quasi mil plantes cogollades d’uns 180 centímetres

El passat dia 25 d’abril, els agents van realitzar una entrada i registre en el magatzem situat en la localitat de Llosa de Ranes (València), que estava sent utilitzat com a centre logístic per l’organització, per al cultiu i emmagatzematge de marihuana, amb l’objectiu de transportar-la a diferents països europeus. A l’interior de la nau, els agents van trobar una plantació “indoor” amb 953 plantes cogollades d’uns 180 centímetres, en la seua fase final de creixement. Els agents es van confiscar a més de 750 grams de cabdells de marihuana i divers material per al cultiu, valorat en més de 50.000 euros. A conseqüència d’esta troballa, els agents van detindre a dos integrants de l’organització, de nacionalitat albanesa, que es trobaven en el lloc.

Amb esta actuació s’ha assestat un dur colp a l’organització investigada en desmantellar-se una de les infraestructures més gran de les que compten, on col·lectaveni processaven part de la substància estupefaent que distribuïxen per Europa.

WhatsApp Portal de Xàtiva