EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Article d’opinió | Mónica Varela, membre del grup animalista Compromís per Xàtiva

He de confessar que fins que Loki no em va trobar fa uns 4 anys al carrer, jo no era de gats, era de furons.

El fet de conéixer a Loki em va fer apreciar l’amor gatú, però també vaig començar a ser conscient del malviure dels gats als nostres carrers. I és, justament per aquest motiu, que vaig emprendre la meua vida política convençuda que eixe era el camí correcte per poder millorar la vida dels nostres animals.

Gràcies a aquesta decisió, vaig poder conèixer la situació real dels nostres gats de mà d’aquelles persones que tant de temps i esforç estaven dedicant a la seua cura: les voluntàries de CES Colònies Felines de Xàtiva. Porte anys en contacte continu amb elles i, lamentablement, puc assegurar que MAI hi ha hagut bones notícies…

Vaig viure (encara que no de primera mà) el trencament del conveni, amb les excuses barates que la regidora i el senyor alcalde van voler vendre a diverses ràdios de la ciutat, sentia l’angoixa en la veu de les voluntàries sempre que parlaven de la incertesa del futur dels gats de les colònies que cuidaven, la tristor dels que no van poder salvar, dels que no se salvarien, i de la pèrdua de tot el treball que van estar fent durant els últims anys.

El meu inconscient em deia que, al cap i a la fi, alguna cosa faria l’Ajuntament… per molts diners que es gastaren, per molts amics que contractaren, alguna cosa farien…

Però no.

En la primera reunió que va organitzar la regidoria de Medi Ambient per a presentar el seu Plà, i a la qual vaig assistir, solament ens van vendre fum… això sí, explicaren molt feacientment en què consistia en mètode CES (agafar, esterilitzar, soltar) a persones que portaven anys fent-ho. També van presentar com a coordinadora del Pla CES de la ciutat a una voluntària d’Alzira (que no de Xàtiva), i no sé si a dia de hui continua estant. Al finalitzar, van recollir les sol·licituds de voluntariat.

Com ja es podeu imaginar, les voluntàries i els voluntaris de CES Colònies Felines de Xàtiva es van inscriure. PERÒ mai van rebre resposta. Clarament, l’Ajuntament de Xàtiva no ha volgut que cap d’elles continuara cuidant els gats de la nostra ciutat, malgrat la seua insistència.

Així doncs… és el voluntariat del Pla del CES de Xàtiva seleccionat per l’Ajuntament? Hi ha algun tipus de requisit que no sabem per poder ser voluntari? Si la regidora es queixa de la falta d’aquestos, perquè no accepta a les membres de CES Colonias Felinas de Xàtiva? I sobretot, perquè li va dir la regidora a una membre de l’associació que si volia ser voluntària que s’apuntara quan ja es va apuntar i no la van tindre en compte?

Posteriorment va tindre lloc la presentació del Pla amb la inauguració dels famosos menjadors. Uns menjadors col·locats estratègicament per a que tot ciutadà que passe a prop d’ells els puga vore. Una visibilitat que afavoreix que qualsevol persona a la qual li falte trellat (i tots sabem que a Xàtiva hi ha) puga enverinar als gats més fàcilment. Menjadors a la vista en places i en jardins, al costat dels xiquets i xiquetes que juguen al futbol o a qualsevol altra cosa… Clar, la nostra regidora es pensa que els gats no tindran problema en posar-se a menjar baix eixes circumstàncies… I ja no parlem de la seua higiene! Que la senyora Sinisterra diu que es netegen tots els dies… com si la gent no veguera la brutícia que hi ha. En algun moment li ha preguntat a alguna persona entesa en el tema sobre aquestes coses? Als animalistes de Xàtiva, almenys, no.

Arribem ja al punt més preocupant de tots: el descontrol de noves ventrades amb el consegüent augment de gats a la ciutat.

La principal preocupació que em mostraven les voluntàries del CES sempre va ser la pèrdua del treball realitzat. No oblidem que elles disposaven solament de 3.000€ per a esterilitzacions i, encara així, aconseguien mantindre un gran nombre de colònies controlades a costa dels seus propis diners… Actualment, l’Ajuntament porta gastats més de 20.000€ amb el seu Pla i la situació no fa més que empitjorar.

A mi, personalment, no em dona gust eixir a passejar pels nostres carrers. A tot arreu es poden veure gats bebés o adults en perill de ser atropellats, malalts, en llocs poc segurs o, siga’m sincers, morts. Els animalistes de Xàtiva clamem al cel, però el nostre ajuntament no vol escoltar. No tenim veu, i quan ens escolten l’única resposta que rebem és la negació de les nostres reivindicacions o, simplement, el silenci.

Gràcies a les voluntàries de CES Colònies Felines de Xàtiva, vam descobrir la intenció de l’Ajuntament de traslladar a força bruta la colònia del Jardí de la Pau. Supose que algú pensarà que som tan ignorants que si els gats es moren fora de les nostres vistes no ens adonarem.

I és que clar, ja sabem la política animalista que té el PSOE, i així ho demostren a la nostra ciutat.

Però per si les colònies felines no era suficient, ara se suma la problemàtica dels coloms al meu barri, el barri del Carme.

Al barri, tant l’any passat com aquest, hem tingut un problema de sobrepoblació de coloms, problema que un company va denunciar diverses vegades a la Linea Verde i inclús va plantejar al plenari.

Després de vora un mes, aquest problema de sobre població de coloms al barri ha desaparegut. Algú sap el motiu? Nosaltres després de vore com amaneix i els coloms apareixen morts als nostres carrers ens ho imaginem. Un extermini massiu de coloms a la ciutat que no li ha preocupat a ninguna autoritat.

Al cap i a la fi, a qui li importen la vida de desenes de coloms? I la vida de centenars de gats? A nosaltres, els animalistes. A un grup que, lamentablement, no té presencia ni veu institucional a la nostra ciutat. Un grup al qual el consistori menteix i insulta amb total impunitat. Un grup que pateix la mort de tots i cadascun dels animals que han deixat morir aquells que legalment tenen la responsabilitat de vetlar per la seua vida.

Per si els animalistes de la ciutat no tenien prou, ara, tal com ha eixit en diversos mitjans de comunicació, Xàtiva reforçarà la vigilància policial contra els alimentadors no autoritzats de gats.

Segons la regidora, a Xàtiva hi ha solament 9 colònies controlades per falta de recursos humans. Sabem que, a banda d’aquestes 9, hi ha desenes de colònies a Xàtiva sense cap voluntari aprovat per l’Ajuntament (no perquè no s’hagen apuntat, recordem).

Pensa el consistori deixar morir de fam a aquests centenars de gats voluntàriament? I, si no és així, com garantirà l’accés a l’aigua i menjar als gats de les colònies que no controla?.

Queda clar que, una volta més, els animalistes “molestem” a l’Ajuntament. Mai ens han tingut en compte, mai ens han escoltat ni acceptat. I ara volen que deixem morir als nostres gats pel temor a una multa? Lamentablement algú tindrà por i deixarà d’alimentar-los i, com ja sabem, els gats d’eixa colònia moriran d’una forma o una altra. Una desgràcia per als animalistes, una colònia menys per la qual s’haurà de preocupar l’Ajuntament. I així, tot.

Moltes incògnites a resoldre, cap autoritat que responga.

Per a finalitzar, m’agradaria demanar a tots els animalistes de Xàtiva que no obliden. No oblidem cap dels gats que han mort a la nostra ciutat per la nefasta gestió del consistori. A cap d’ells… I lluitem, lluitem per ells, ja que ningú més ho farà.

WhatsApp Portal de Xàtiva