Judith Tortosa i Marta Córdoba porten el nom de Aspromivise a París

81

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Si fa uns dies Aspromivise participava al Meeting Internacional David Casinos d’atletisme, en aquest cas el Mundial d’Atletisme de París ha estat representat també per l’entitat de la Costera.

Judith Tortosa, atleta setabense ha aconseguit la medalla de bronze a la prova de 100 metres en la modalitat de T72, una fita d’una gran dimensió més si cap si es té en compte la joventut de Judith i el fet de participar per primera vegada en un campionat d’aquesta envergadura. En la final d’aquesta prova atlètica i després d’una remuntada espectacular va entrar en meta en tercera posició aconseguint ser la tercera millor atleta del món i amb una marca de 18.90, récord d’Espanya. Tan sols la van superar l’australiana Maria Strong i la polonesa Magdalena Andruszkiewick.

En 2020 va participar en el seu primera competició i, després de 3 anys d’esforç, constància i superació Judith ha aconseguit l’objectiu marcat per a aquesta temporada: «anar a París i portar una medalla a casa» tal i com manifestava ella dies previs a la competició. Un èxit que suposa la consecució de molts dies de treball, de sacrifici i de compartir amb altres persones i entitats que han estat fonamentals en la trajectòria de Judith. Des dels seus inicis amb Celia Mestre en Relleu Paralímpic, la figura incondicional del seu pare Joaquim

Tortosa, els companys d’entrenament a les pistes del poliesportiu les Pereres, Josep Barberà i Martin Serena i sobretot la figura de Marta Córdoba, la seua entrenadora en aquest últim tram de preparació de la paratleta. I ací és on entra Aspromivise.

La figura de Marta ha estat fonamental, ja que en part ha estat responsable de la medalla de bronze, però sobretot per facilitar-li un camí de millora constant en la seua curta carrera. La pròpia Marta manifestava, encara al propi estadi de París, i en mig de totes les emocions que van aparèixer per aquesta fita que “Judith és l’autèntica responsable d’haver aconosguit aquesta marca. El que l’ha portat al pòdium és la seua actitud, l’esforç i la disciplina que té en el seu dia a dia. L’actitud és la que la fa ser la persona que és i arribar on està”.

París ha sigut una ciutat talismà tant per a Judith com per a les persones i entitats que l’han acompanyat en el camí. Esperem que siga el primer de molts èxits.

Xàtiva es pot sentir més que orgullosa per estar representada per una atleta com Judith i una entrenadora com Marta que han posat el nom de la ciutat en el mapa mundial de l’atletisme, i açò no ha fet només que començar

WhatsApp Portal de Xàtiva