EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El bàsquet possiblement siga un dels esports més seguits a València. Diferents circumstàncies fan que siga un dels més practicats i no és per a menys si juntem totes les situacions que de manera conjunta provoquen sinèrgies que acaben desembocant en actes puntuals que fan més gran l’esport.

Aquesta setmana València ha acollit una fita importantíssima per a l’esport de la cistella amb el preolímpic disputat a la Fonteta. Paral·lelament s’han portat a terme actes d’àmbit més formatiu i social i ací és on apareix Aspromivise. El programa Plaça 3×3 Caixabank que la Federació Espanyola de Bàsquet junt a l’entitat bancària porten a terme per tot l’estat espanyol ha aterrat a València amb motiu del preolímpic. Més de 325 jugadores i jugadors en 90 equips de totes les categories i més de 10.000 visitants han vibrat amb els 190 partits disputats en una jornada sensacional. En aquesta matinal no tan sols estava la part competitiva sinó que la vessant social tenia el seu protagonisme de la mà del projecte El Triple Solidari el qual consistia en contabilitzar tots els triples que s’aconseguien durant tots els partits de 3×3, arribant a una xifra superior als 1000, els quals es traduiren en una ajuda econòmica tal i com deien els responsables del programa “en favor de la inclusió i la igualtat social”. En aquest esdeveniment l’ajuda ha estat destinada a Aspromivise qui ha participat en una exhibició de bàsquet inclusiu.

Aspromivise ha estat protagonista, però s’ha de destacar i donar la importància que es mereix a l’associació ADIV la qual mitjançant el seu projecte esportiu ofereix la pràctica del bàsquet a persones amb diversitat funcional. Entitats com aquestes són les que donen sentit al bàsquet amb vessant formativa” comentava Maria Adrià, monitora d’Aspromivise. El bàsquet en cadira de rodes va tindre el seu espai i va donar visibilitat a una altra forma de practicar un mateix esport.

Fernando Romay va compartir moments amb els jugadors tant d’Aspromivise com d’ADIV i va ser el mestre de cerimònies en els actes institucionals.

Per a Asrpromivise estar present en actes com aquestos que ens obrin molts camins en quan a visibilitat és el que dona sentit al nostre projecte esportiu. Si a més formem part de tot un preolímpic, del programa Plaça3x3 Caixabank, amb la Federació Espanyola de Bàsquet com a mediadora… i altres entitats exemple com ADIV ens podem sentir més que afortunades. Aquest és el camí, mostrar a la societat que hi ha moltes formes de practicar un mateix esport, i la societat ho ha de saber.” Maria Adrià continuava amb paraules d’agraïment per “l’Obra social de Caixabank per recolzar aquesta forma de practicar esport i també a Adiv per facilitar sinèrgies que fan millor a la societat”.

WhatsApp Portal de Xàtiva