Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

L’any passat la periodista Sandra Córdoba per expressar el que va viure a la carrera del 2023 ho definia com l’efecte aspromivise i reflexionava sobre ell dient que apareix “quan sents que la teua felicitat és una travessia que solca a la velocitat de la llum. No tens resposta per a quasi res, però l’alegria t’abraça amb exaltació”. Açò és la carrera d’aspromivise emocions. Possiblement parlar tan sols de Clàudio, Asia, Amparo, Nacho, Laura, Carmen o d’altres corredors i corredores siga injust. I l’efecte Aspromivise no ho permetria.

Quasi 1500 esportistes han participat en la setzena edició de la carrera popular. El rellotge era testimoni a les 12 del mig dia de donar l’eixida a un grapat de gent que ha pujat al pòdium, perquè ésta es la finalitat de la carrera, donar-li el protagonisme a totes i cadascuna de les persones que han fet els 2400 metres del recorregut. Per això la carrera popular és molt més que el simple córrer i l’efecte Aspromvise així ho demostra. Xàtiva i Aspromivise han fet possible que açò passe per cadascun dels racons dels carrers del casc antic de la capital de La Costera. Ja és un referent, i possiblement un dels esdeveniments esportius que més valor té per la implicació de tants col·lectius i el discurs que es capaç de donar. Alguns mitjans de comunicació l’han anomenat com “el gran event esportiu, social, lúdic…, una de les cites més destacades de l’any, un dels esdeveniments que més emociona”. Les xifres així ho demostren, 1426 persones inscrites, 650 voluntàries, 600 acompanyants i 1520 alumnes de primària i secundària repartits pels 2400 metres del recorregut.

Alba Romero, una de les responsables en l’organització de la carrera i amb el temps necessari per reflexionar comentava a un mitjà de comunicació que “amb aquesta base numèrica està clar que el resultat no pot ser altre, emocionar i fer créixer”. Aspromivise fa créixer però el més important és que ho fa allà on la societat es va a vore més beneficiada, a nivell docent i tot sempre al voltant de missatges que acompanyen històries amb un ADN educatiu. La pròpia Alba Romero afirmava que “el resultat de tot el treball al voltant de la carrera que s’ha fet als centres educatius de tota la comarca és evident, estem aconseguint eixe missatge de justícia social que totes pretenem. Amb açò Xàtiva pot estar orgullosa de ser una ciutat inclusiva i també educativa. És important educar en estos valors. El futur de la societat ha de créixer amb un missatge de justícia social, i la carrera d’Aspromivise és un referent”.

A més dels corredors i corredores cal destacar les 79 entitats d’atenció a persones amb diversitat funcional,10 instituts de secundària, 22 centres d’educació primària i 4 universitats. Tots ells han estat representats i han format part d’aquesta setzena edició.

Aquest és el vertader èxit de la carrera, que a més va tindre una guanyadora i un guanyador en categoria absoluta, però que també va veure com una persona amb 100 anys de vida entra per la línia de meta. Les emocions de l’última corredora entrant per la meta després de necessitar més de 50 minuts per cobrir els 2400 metres, representa a totes i tots els que van participar. Una edició que ja passa a la història i que ara queda reflexionar sobre ella i començar a preparar la de 2025.

L’efecte Aspromivise ha aparegut en cadascun dels metres que ha recorregut Rosario Ureña, última corredora que ha arribat a la línia de meta. Un dia per a créixer com a persones i també per a fer de Xàtiva una ciutat més educativa i inclusiva.

WhatsApp Portal de Xàtiva