WhatsApp Portal de Xàtiva

Una iniciativa que va sorgir del centre de Tola i a la qual els de Xàtiva es van comprometre per col·laborar en que es fera realitat. Per a tal esdeveniment el trinquet de Pelai serà el lloc on tots els participants podran compartir un matí de pilota i en el qual varis col·lectius formaran part de la sessió. Usuaris i usuàries de centres ocupacionals, usuaris de diferents CRIS de la ciutat de València, alumnes de cicles formatius, pilotaires professionals i aficionats, tots junts per intentar donar un missatge de justícia social.

L’esport inclusiu és una nova forma d’entendre l’esport més justa i on tots i totes, independentment de les habilitats i de les capacitats tenen igual oportunitats de practicar esport. Tots i totes comparteixen el mateix espai, material i activitats. Suposa una adaptació en les regles i el material amb la finalitat de fomentar la participació activa i efectiva de tots els participants. La jornada començarà a les 11 del matí al mateix trinquet de València i ho farà amb una activitat pràctica d’iniciació al raspall per a després, en tots els participants de la jornada portar a terme vàries partides de raspall i exhibició dels professionals.

Una iniciativa que pretén mostrar que posant els recursos adequats, i independentment de les limitacions que puguen existir per part dels esportistes, és possible jugar a pilota valenciana. Des de l’organització es comentava que “la pilota és un esport amb un gran potencial inclusiu. A més, nosaltres com a valencians ens sentim obligats a demostrar que la pilota també es possible en el sector de les persones amb diversitat funcional. Tan sols és necessari actitud ja que sabem dels seus beneficis a nivell de sensibilització, coneixement i respecte a la diferència, així com del foment d’hàbits saludables i d’integració social.” És una nova forma de millorar la igualtat i la participació de les persones amb diversitat funcional en l’esport. Un dels responsables de la jornada el monitor del CO Tola de Silla comentava que “aquesta jornada està preparada amb una finalitat clara de promoció del nostre esport nacional en el mon dels centres ocupacionals. El nostre sector no es pot quedar al marge de la pràctica d’un esport tan ric com la pilota valenciana. Em de lluitar per a que la pilota forme part del ventall d’esports practicats als centres ocupaicoanls, i aquesta jornada pot ser un bon punt de partida. Estem convençuts que en el futur els centres ocupacionals tindran la seua lliga de pilota valenciana”.

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva