Solopizza Xàtiva

Ens arriba aquesta nota que reproduïm a continuació

“El grup d’activistes ecologistes i animalistes que hem paralitzat dues batudes de senglar en les muntanyes de Xàtiva mostrem el nostre rebuig a aquesta activitat que consisteix a matar per diversió.

Com a excusa, els qui participen en aquest negoci d’uns quants ens parlen de control biològic, però ells mateixos saben que això és mentida. No és necessari cap tipus de control biològic sobre una població de senglars que no és excessiva. I encara que fóra necessari, ja hem vist que el mètode de la caça no és efectiu, ja que el nombre de senglars abatuts en aquestes batudes és molt baix, cosa que demostra la inutilitat de la caça com a mètode de control biològic. No oblidem que en cap moment s’han fet públiques les xifres sobre el cens de senglars, amb la qual cosa no és possible comprovar si realment hi ha una plaga com se’ns pretén fer creure.

D’una altra banda, en cas que fóra necessari controlar la població d’alguna espècie d’animal salvatge, hi ha alternatives de gestió ètica molt més respectuoses amb el medi ambient i la fauna que sí que funcionen: la primera i més òbvia és no construir en el seu habitat.
Envaïm el seu espai, facilitem que obtinguen aliment en les zones periurbanes i en les muntanyes, i després exigim batudes per a fer desaparéixer la fauna que vivia allí abans que nosaltres hi arribàrem.
Però n’hi ha d’altres (que s’han engegat en altres ajuntaments), com els repel·lents olfactoris i gustatius, les barreres físiques, els anticonceptius per a controlar la natalitat o la reducció de la disponibilitat d’aliments de fàcil accés (just el contrari del que fan els caçadors, que posen menjadors en les clarianes de la muntanya).

Havent-hi tantes alternatives eficaces de gestió ètica de la fauna, no entenem com és possible que les autoritats competents seguisquen permetent que es duga a terme la més violenta i sagnant, pròpia de temps passats on la consciència mediambiental no estava gens arrelada en la nostra societat. I detalls com la inclusió de les raboses com una altra espècie objectiu de les batudes ens porta a pensar que aquestes responen només a una ànsia deliberada de matar i de destruir la competència per a aconseguir també una superpoblació de conills, una altra espècie víctima dels caçadors.

A més, considerem un perill que zones d’oci i parcs naturals per què transiten persones i animals de companyia aliens a la caça, puguen estar en mans de caçadors amb armes de foc, amb el perill que açò comporta.
Zones que queden vetades per a la ciutadania i en les quals podem veure restes de les caceres, com ara cartutxos o garrafes buides utilitzades per a emplenar amb aigua els abeuradors amb els quals enganyen els senglars.

Per tot açò, i davant de la permissivitat de les institucions respecte d’aquesta situació, estem estudiant les irregularitats que es comenten pel que fa a les normatives mediambientals, de caça, dels vedats i la nul·la revisió que hi ha en aquest tema. També estem preparant una marxa per la natura, actes informatius i altres accions ciutadanes per a mostrar el nostre rebuig a qualsevol tipus d’activitat que, com la caça, perjudique el medi ambient i la seua fauna, concretament el patrimoni natural del nostre entorn, i estarem presents en la concentració contra la caça que tindrà lloc en la plaça de la Mare de Déu de València, el diumenge 3 de febrer a les 12 h. Us hi esperem.”

WhatsApp Portal de Xàtiva