Hui celebrem un Dia Internacional de l’Abraçada atípic a causa de la COVID-19

30

Solopizza Xàtiva

El 21 de gener és el Dia Internacional de l’Abraçada, una data creada per Kevin Zaborney, un estatunidenc qui preocupat per les poques mostres d’afecte que realitza la gent en públic fins i tot amb els membres de la seua família, va pensar a crear una festivitat que els brindarà una excusa de fer alguna cosa que a tots ens agrada i és donar i rebre abraçades.

Aquesta efemèride es va celebrar per primera vegada el 21 de gener de 1986 al poble de Clio a Michigan i es va popularitzar als Estats Units gràcies al Calendari d’esdeveniments Chase, una publicació que presentava totes les festivitats locals de l’any i l’amo del qual era l’avi d’una de les millors amigues de Zaborney.

Principals beneficis que aporten les abraçades

A més de donar confort, ser calentets i a vegades posar-nos el cor a mil per hora, les abraçades aporten molts beneficis per a la salut tant física com psicològica. Entre les seues principals aportacions estan els següents:

  • Aporten seguretat: L’ésser humà és molt fràgil per naturalesa, sobretot quan som bebés, així que una bona dosi d’abraçades ens ajuda a sentir-nos segurs i confiats.
  • Provoca plaer: Cada vegada que abracem a algú o ens abracen el nostre cervell segrega dues substàncies que són la dopamina i la serotonina, ambdues redueixen l’estrés i juntes proporcionen calma, tranquil·litat i assossec.
  • Cobreix les nostres necessitats afectives: Una persona necessita diàriament 14 abraçades per a sentir-se plenament volgut. Les persones que no mostren afecte pateixen d’alguna cosa que en psicologia es coneix com a fam de pell i no és més que la necessitat de contacte humà.
  • Permeten funcionar de millor manera: Cada abraçada ens ajuda a centrar-nos i mantindre’ns felices i funcionals cada dia.
  • La millor cura contra la timidesa: Permet a les persones tímides entrar en confiança, ser més oberts, espontanis i segurs de si mateixos.
  • Disminueix la pressió arterial: Les persones que no tenen molt contacte físic posseeixen una freqüència cardíaca i una pressió arterial molt més alta que les persones que reben abraçades de manera freqüent.

Com celebrar el Dia Internacional de l’Abraçada

A causa de la pandèmia del COVID-19, a partir de l’any 2020, l’abraçada s’ha fet molt més esquiu i complicat, almenys per a les persones que no conviuen amb nosaltres. La por al contagi i les recomanacions de les autoritats sanitàries han reduït a l’abraçada a la mínima expressió.

No obstant això, t’animem que manifestes el teu desig d’abraçar a les teues persones volgudes, familiars i amics, ja siga amb un gest o amb paraules d’afecte. Almenys fins que puguem reprendre aquest costum tan sa.

Les paraules també abracen així que si envies algun missatge d’afecte a través de les xarxes recorda etiquetar-los amb l’etiqueta #DíaInternacionaldelAbrazo.

WhatsApp Portal de Xàtiva