EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

La Unitat de Patologia Mamària del Departament està acreditada des de 2015 i fa un abordatge multidisciplinari i personalitzat a cadascun dels casos que es presenten setmanalment. Cada mes la Unitat rep una mitjana de 32 nous casos de càncer de mama i els hi dona el tractament més adequat de forma personalitzada a cada pacient i segons les característiques i tipus de càncer.

La detecció de casos prové en 1/3 de la Unitat de Prevenció de Càncer de Mama i la resta són per detecció precoç per autoexploració, consulta amb atenció primària i activació de l’anometat «circuit ràpid» que assegura que entre 24 i 48 hores des de la «sospita» en qualsevol consulta mèdica la pacient és atesa al Servei de Cirurgia per iniciar el procés de diagnòstic complet i tractament adient.

La Unitat està composta per facultatius especialistes en Cirurgia, Radiologia, Oncologia, Radioteràpia i Anatomia Patològica així com per especialistes de psico-Oncologia.

Des de la Unitat es recomana asistir a les cites de la Unitat de Prevenció per a les dones entre 45 i 69 anys, practicar la autoexploració habitualment, i davant qualsevol dubte consultar amb el seu metge d’atenció primària o servei d’urgències des d’on accedir al protocol adient per abordar el diagnóstic i tractament d’aquest tipus de càncer.

Al nostre departament cada setmana la Unitat rep una mitjana de 8 casos nous, un nombre que no ha variat en el últims anys i que malgrat la pandèmia, no ha patit demores destacables ni per als estudis diagnòstics ni per als tractaments quirúrgics o mèdics que calen donar.

En l’any 2020 es van intervenir quirúrgicament de patología de mama 144 casos, en 2021 van ser 154 i en el que portem d’any ja s’han realitzat 113 intervencions per càncer de mama que realitza servei de Cirurgia.

WhatsApp Portal de Xàtiva