El regidor de Sanitat assisteix a unes Jornades sobre Discapacitat Intel·lectual i Cures en la Vellesa

38

El regidor de Sanitat de l’Ajuntament de Xàtiva, José Vicente Benavent, es troba a Salamanca participant de la Trobada sobre Discapacitat Intel·lectual i Cures en la Vellesa.

La cita, organitzada pel Ministeri de Sanitat i la Universitat de Salamanca, ha tractat aquest matí les Polítiques Socials sobre Discapacitat Intel·lectual i Cures en la Vellesa, amb la participació de la Secretària d’Estat de Serveis Socials del Ministeri de Sanitat, Ana Isabel Lima Fernández, i aquesta vesprada es parlarà de la problemàtica social i de la salut en el procés d’envelliment en la discapacitat intel·lectual. Per a la jornada de demà divendres, hi ha preparades sessions per a parlar de Programes per a la bona Vellesa per a persones amb discapacitat intel·lectual des del Tercer Sector, i de propostes d’Actuació.

En aquestes jornades participen professors universitaris, representants institucionals i directors de Centres especialitzats, així com responsables Tècnics i coordinadors de projectes relacionats amb el temes tractats.

«L’objectiu d’aquestes jornades és parlar de les noves tendències sobre el tractament per part de les institucions cap a les persones majors i amb discapacitat intel·lectual», ha destacat el regidor de Sanitat de Xàtiva José Vicente Benavent, qui ha afegit que la tendència actual és la no institucionalització. «El que es busca hui en dia és que aquestes persones estiguen a casa, amb el recolzament puntual de les institucions, pel que s’ha posat en marxa un programa anomenat ‘Quiero tener mis llaves’. En definitiva, les persones majors i amb discapacitat intel·lectual volen prendre decisions en aquelles zones de la societat en les que són protagonistes».

El regidor de Sanitat ha explicat també que actualment les relacions que es busquen per part de la gent major són intergeneracionals, i no entre iguals com ocorre a les institucions que treballen amb aquestes persones. «Està clar que aquesta nova perspectiva crearà polèmica entre els professionals amb treballs relacionats amb institucions destinades a la cura de gent major i amb discapacitat, però sembla que aquesta és la tendència de futur i hi ha que adaptar-se a les noves situacions socials», ha incidit Benavent.

WhatsApp Portal de Xàtiva