EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El Consell ha aprovat el decret pel qual s’establix el currículum d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), que permetrà recuperar l’assignatura de Música en el tercer curs, i complir així amb el compromís d’atendre la tradició musical de la Comunitat Valenciana, i introduir l’optativa sobre Finances i Consum Responsable en primer.

Així ho ha explicat el conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, que ha comparegut junt amb la portaveu i consellera d’Hisenda, Economia i Funció Pública, Ruth Merino, en la roda de premsa celebrada després de la reunió del Ple de l’executiu valencià, que s’ha celebrat a Alacant coincidint amb la festivitat de les Fogueres de Sant Joan.

Rovira ha insistit que, amb l’aprovació del nou decret pel Ple del Consell d’este divendres, s’està complint amb una de les promeses realitzades, que va ser recuperar Música en tercer de l’ESO. A més, gràcies a este decret, s’introduirà l’optativa sobre Finances i Consum Responsable en primer de l’ESO “per a reforçar l’educació financera de l’alumnat”, segons ha assenyalat.

El nou decret afectarà els i les més de 200.000 alumnes que el pròxim curs escolar estudiaran en esta etapa educativa.

A més, segons ha subratllat també Rovira, “reconeixerem el professorat que impartix àmbits del Programa de diversificació curricular (PDC) de tercer i quart d’ESO, dirigits a alumnat amb especial dificultat d’aprenentatge, perquè els llocs de treball tinguen la consideració de llocs d’especial dificultat”. D’esta manera, “el professorat que impartisca estos àmbits disposarà de més puntuació en els concursos de trasllats, per exemple”, ha assenyalat Rovira.

Entre altres novetats del decret, el responsable d’Educació ha destacat que tot l’alumnat d’ESO tindrà quatre hores setmanals de Matemàtiques, es recuperen les notes numèriques i es canvia l’horari lectiu, de manera que primer i segon de l’ESO passen a tindre 30 hores setmanals i tercer i quart, 32 hores setmanals.

José Antonio Rovira ha insistit que este decret s’ha modificat per a millorar l’educació i que això redunde en els resultats obtinguts per la Comunitat Valenciana en avaluacions com les de l’informe PISA, on “ha descendit alguns llocs”. “Volem millorar els llocs en els informes”, ha indicat.

Noves mesures per al pròxim curs

Rovira ha indicat, a més, que este divendres finalitza el curs 2023-2024 i ho fa amb “dos mesures educatives molt importants ja aprovades”. “El pròxim curs hi haurà gratuïtat de l’educació de 0-3 anys i ahir el president de la Generalitat, Carlos Mazón, va anunciar que per primera vegada en 13 anys s’ha augmentat el preu del menú escolar, i a més s’incrementen les ajudes i es destina quasi un milió d’euros més a les beques del menjador”.

D’altra banda, el Consell ha autoritzat la contractació del subministrament de gas natural per als centres sanitaris per un valor estimat de 16,3 milions d’euros, segons ha informat la portaveu, Ruth Merino. La mesura permetrà proveir les instal·lacions de producció de calor per a necessitats sanitàries, calefacció i aigua calenta sanitària d’un total de 60 centres sanitaris, dels diversos departaments de salut.

A més, el Ple de l’executiu autonòmic ha aprovat els criteris objectius per a l’assignació del Fons de Cooperació Municipal dels municipis i les entitats locals menors de la Comunitat Valenciana en l’exercici 2024, en aplicació de la Sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana de 20 d’abril de 2024.

D’altra banda, el Consell ha acordat l’aplicació dels increments en complements retributius corresponents al programa temporal de lluita contra la bretxa salarial feminitzada de 2023 per al personal de l’Administració de Justícia i el personal sanitari.

En concret, la Conselleria de Sanitat destinarà a este efecte un import de 2,5 milions d’euros i la Conselleria de Justícia i Interior, 699.662 euros. Les noves retribucions s’aplicaran amb efectes de l’1 de gener de 2023 i s’estendran també a exercicis futurs.

WhatsApp Portal de Xàtiva