Xàtiva incrementa l’atenció a la diversitat amb un nou curs d’auxiliar de comerç i un programa d’aula compartida

Ambdós es podran cursar a l’IES Josep de Ribera a partir del pròxim any

339

EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Xàtiva incrementa l’atenció a la diversitat i la inclusió educativa oferint dues noves oportunitats educatives: un curs d’auxiliars de comerç, que es troba dins de la família professional de comerç i màrqueting dirigit a alumnat amb necessitats educatives especials (NEE); i un Programa d’Aula Compartida dirigit a alumnat disruptiu i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva. Els cursos es faran a l’Institut d’Educació Secundària Josep de Ribera.

El curs d’auxiliar de comerç és un programa formatiu de qualificació bàsica i comptarà amb 12 vacants. A més inclourà un període de pràctiques laborals en empreses de Xàtiva, com Sprinter, JYSK, JDo grupo Rossman, que ja han confirmat la seua participació i amb la possibilitat de facilitar contractes laborals en acabar la formació. Per la seua banda, el Programa d’Aula Compartida perseguirà com a objectiu la reincorporació de l’alumnat amb risc d’exclusió educativa perquè continuen amb el seu itinerari formatiu.

«És una alegria saber que a partir de l’any que ve l’institut Josep Ribera tindrà un mòdul de formació bàsica de qualitat adaptada. Continuem avançant en la Llei d’inclusió educativa implementant nous recursos per aquests xiquets i xiquetes amb necessitats educatives especials», ha explicat la regidora d’Educació, Amor Amorós. I ha afegit: «És una formació que els donarà ferramentes a aquestes persones per afrontar els reptes del món laboral».

Des de la Unitat Especialitzada d’Orientació (UEO) han agraït a la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa, així com a la Direcció General de Formació Professional, el suport a aquesta proposta per implementar el programa, i especialment a tot el personal orientador que ha acompanyat a les famílies i alumnat cap a aquest itinerari.

WhatsApp Portal de Xàtiva