Solopizza Xàtiva

La setmana passada es va inaugurar la nova façana del Museu Faller de Xàtiva, que ha canviat la seua aparença, coincidint amb l’entrada dels ninots indultats 2019 de les falles de la ciutat i la presentació del quadre d’honor d’aquest exercici, que quedarà exposat a l’edifici.

El Museu Faller de Xàtiva, situat al carrer Montcada front a l’ex convent de Santa Clara, forma part de la Xarxa de Museus Fallers constituïda en 2016 abans de la Declaració de la Festa de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat per a preservar i transmetre el llegat de la festa fallera.

«Una de les prioritats de la Regidoria de Falles en la present legislatura serà posar en valor el Museu Faller de Xàtiva, que ha de ser important per a la nostra ciutat. En primer lloc, el que hem fet és donar-li una llavada de cara a la façana del Museu per a que siga més atractiva per als turistes i visitants que vénen a conèixer la nostra ciutat», ha explicat la regidora de Falles Maria Beltrán.

L’activitat fallera continuarà demà amb la cavalcada del ninot, que s’iniciarà a les 19 de la vesprada des de l’Avinguda de Selgas, i en la que les comissions falleres trauran a relluir com cada any la sàtira i crítica local. La propera setmana tindrà lloc el Comiat i el Nomenament de les falleres majors de 2019 i de 2020 respectivament.

WhatsApp Portal de Xàtiva