El I Congrés Internacional d’Innovació Educativa abordarà la relació entre l’educació artística i el rendiment acadèmic

Amor Amorós, regidora d'Educació: “el món de l’educació està ple de profes que ja són capaços de llançar-se a utilitzar noves metodologies”

587

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

El I Congrés Internacional d’Innovació Educativa que comença aquesta vesprada a Xàtiva abordarà el tema de la relació entre l’educació artística i el rendiment acadèmic. El congrés -que inaugurarà l’alcalde Roger Cerdà, a les 18h, al CCX– està organitzat per l’IES Lluís Simarro, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

amor-amoros-portal-de-xativaLa regidora d’Educació, Amor Amorós, valora molt positivament la iniciativa. Amorós comenta que “donem molt de valor a l’acompanyament en aquest tipus de projectes d’innovació pedagògica i a la seua difusió”. Per a la regidora, “el món de l’educació està ple de veus i d’iniciatives que demanen un canvi, ple de profes que ja són capaços de llaçar-se a utilitzar noves metodologies, com el psicoballet, la teràpia que presenta el professor Cernuda en aquest congrés”.

El congrés estarà presidit per Amador Cernuda Lago, director científic i professor de psicologia de l’Institut Universitari de Dansa Alicia Alonso, de la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid, i per Vicente Mahíques Fornés, coordinador del projecte costumari musical intercentres de l’IES Simarro.

La sessió de hui a la vesprada, que comença a les 16h, estarà dedicada a la part teòrica on els 8 ponents que presenten comunicacions parlaran dels beneficis cognitius de l’educació artística, de la conveniència d’incloure la dansa en el currículum i dels efectes de la dansa en l’aprenentatge matemàtic, a més de presentar els nous projectes culturals i educatius de l’Institut Universitari Alicia Alonso.

La sessió del divendres a Sant Domènec començarà a les 11’30h i mostrarà la part pràctica dels projectes intercentres: la música tradicional com a instrument que millora el rendiment escolar, on actuaran alumnes de l’IES Simarro, del CEIP La Murteta-Ador i Palma de Gandia i del CRA Serra del Benicadell. L’acte comptarà també amb la participació de Pep Gimeno Botifarra.

En paraules de Cernuda, «el psicoballet és una cosa molt innovadora perquè aporta solucions de teràpies no farmacològiques. Amb la dansa podem millorar la capacitat cerebral i d’aprenentatge dels nens, a més d’ajudar a persones amb Alzheimer o víctimes de violència de gènere, entre d’altres. L’esport trenca el sedentarisme, però la dansa, a més, té una importantíssima influència cognitiva. Això cal aprofitar-lo des de menuts perquè és llavors quan el cervell canvia. Hauria de ser una qüestió legislativa i una assignatura més en totes les escoles, com ho són les matemàtiques. Ha d’estar generalitzada amb les mateixes oportunitats per a tothom».

WhatsApp Portal de Xàtiva