EOI Xàtiva

Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

  • En total s’han instal·lat 16 purificadors
  • La inversió total per part de l’Ajuntament ha sigut de 6.405,56 euros

Des de hui el totes les aules del CEIP Mare de Déus dels Xics i l’EI Els Menuts compten amb purificadors d’aire que milloraran la qualitat de l’aire eliminant més del 99,9% dels aerosols. D’esta manera, es contribueix a la prevenció de contagis de coronavirus dins de l’espai escolar.

En total s’han adquirit 16 purificadors, assegurant la instal·lació d’un aparell en cada aula, tant del col·legi com de l’escoleta. A més, els purificadors poden ser traslladats a qualsevol altre espai, segons les necessitats, perquè es poden moure fàcilment. Així, la inversió total amb fons propis ha sigut de 6.405,56 euros.

Estos aparells, seguint les recomanacions de la Conselleria de Sanitat, compten amb filtro absolut HEPA H13 circular, carbó actiu i nano Silver Technoly i s’utilitzen per a purificar l’aire en espais on la ventilació no és suficient. Este tipus de filtre és un sistema capaç d’eliminar més del 99,9% dels aerosols del corrent d’aire que els travessa, per això la seua funció és evitar la propagació de bacteris i virus, per la qual cosa serveixen per a previndre infeccions.

L’alcalde, Vicent Muñoz, ha destacat la importància d’esta adquisició en la prevenció de contagis dins dels espais escolars. A més, ha afegit que l’Ajuntament ha buscat en tot moment la priorització i “en lloc de dur a terme mesures que només foren efectives a l’hivern o en dies de baixes temperatures, ha buscat altres que foren molt més efectives durant tot el curs, com és el cas dels purificadors d’aire”. “D’esta forma aconseguim una estància en les aules molt més segura, pensant a llarg termini”, ha conclòs l’alcalde.

Per la seua part, la regidora d’Educació Irene Vila, que ha estat present en el moment de la instal·lació dels purificadors, ha reivindicat la seguretat de les aules en temps de coronavirus. “Esta és una mostra més de que els espais escolars són segurs i continuarem treballant en eixa línia”, ha declarat.

WhatsApp Portal de Xàtiva