Solopizza Xàtiva

L’1 de febrer se celebra el Dia Mundial del Llebrer, una efemèride impulsada per associacions d’amics dels llebrers, que tracten de conscienciar al públic en general dels maltractaments als quals són sotmesos aquests animals, i intenten donar-los una segona oportunitat, rescatant-los i oferint-los en adopció com a animals de companyia.

La problemàtica dels llebrers a Espanya

A Espanya es crien milers de llebrers a l’any per a la caça. Durant la temporada de caça (d’octubre a gener) viuen enclaustrats i descurats i només ixen per a les munteries. Els entrenen amb tècniques horribles, com remolcar-los lligats a cotxes, camions o motos a molta velocitat.

I quan se’ls considera inútils per a aquesta tasca són abandonats o salvatgement assassinats de les formes més cruels que puguem imaginar. La cria incontrolada i l’abandó massiu de gossos al final de la temporada de caça deixen una enorme població de gossos famèlics i malalts. S’estima, segons les diferents protectores d’animals, que cada any prop de 100.000 llebrers poden ser abandonats, maltractats o matats sense cap mirament.

Associacions a Espanya, els rescaten i els busquen una nova llar, donant-los així una nova oportunitat de futur. Ells demostren que són una raça lleial, elegant i dolça i que són magnífics companys de l’home.

Encara que aquesta meravellosa raça necessita sempre la nostra ajuda, s’ha creat el Dia Mundial del Llebrer per a denunciar la cruel situació per la qual passen molts d’aquests animals. Se celebra l’1 de febrer per una raó, i és que aquesta data marca el final de la temporada de caça, quan, per a molts llebrers, arriba una destinació molt pitjor que la vida cruel que han suportat fins llavors.

S’han creat algunes etiquetes per a aquesta causa #diadelgalgo #worldgalgoday #stopgalgueros #galgo #galgorescue #maltratogalgos.

WhatsApp Portal de Xàtiva