Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Cerdà, Suñer i Llaudes acorden estudiar la ubicació per a un nou centre de salut a Xàtiva

L’alcalde Roger Cerdà s’ha reunit aquest matí amb la gerent del Departament de Salut Xàtiva – Ontinyent, Margarita Llaudes, a l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva. L’encontre ha servit per posar damunt la taula la necessitat d’emprendre determinades actuacions per millorar els serveis per als pacients de la ciutat i la comarca.

Cerdà ha fet especial incidència en la situació del servei d’hospital de dia. L’alcalde ha traslladat a la gerent del Departament de Salut una sèrie de reclamacions dels usuaris de l’hospital de dia, ja que les condicions en què es presta aquest servei en l’hospital Lluís Alcanyís no són les idònies, fonamentalment per raons d’ubicació i espai, segons les queixes veïnals que han arribat a alcaldia.

Per la seua banda, Llaudes ha informat al primer edil que des de la direcció del Departament de Salut s’és plenament conscient de la situació i, de fet, s’ha marcat com a prioritat millorar el servei d’hospital de dia. Llaudes ha explicat a l’alcalde que ja treballen en l’ampliació i reubicació d’aquest servei dins de les instal·lacions de l’edifici hospitalari, per tal que aquesta actuació puga ser inclosa en el pla de dignificació d’infraestructures sanitàries que ultima la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

En paraules de Cerdà, “és absolutament necessària la dignificació de l’hospital de dia. És una demanda de la ciutadania i dels professionals sanitaris i, per tant, donem el màxim suport a la gerent del Departament de Salut en la seua reivindicació. Entenem que la conselleria va a ser receptiva amb aquesta actuació, ja que té voluntat de dignificar les instal·lacions sanitàries, especialment en el cas dels pacients oncològics”, conclou l’alcalde.

Per la seua banda, la regidora de Prestacions Sanitàries, Cristina Suñer ha mostrat el recolzament municipal als professionals de l’àrea de Salut en aquesta reivindicació. Suñer creu que “com a Ajuntament, hem de fer costat a les peticions dels professionals sanitaris de la ciutat en matèria d’infraestructures”. Suñer es mostra confiada en què la reivindicació siga tinguda en compte per la Generalitat Valenciana: “esperem que la conselleria assumisca aquestes peticions, bàsiques per a millorar l’atenció als pacients oncològics. A diferència del que passava amb els governs del Partit Popular, nosaltres estem al costat dels ciutadans i dels professionals sanitaris”, manifesta la també tinent d’alcalde.

Nou centre de salut i ampliació del pàrquing

Altres dels assumptes tractats en la reunió de hui és la necessitat d’ampliar l’espai destinat a aparcament a l’hospital Lluís Alcanyís. Margarita Llaudes ha exposat les distintes alternatives plantejades amb la finalitat d’ampliar l’aparcament, així com la possibilitat de reforçar els serveis de transport públic des del nucli urbà al centre sanitari. L’alcalde ha oferit la plena col·laboració municipal per tal de trobar una solució que descongestione l’estacionament de l’hospital.

On també hi ha plena coincidència és en la necessitat d’obrir un nou centre de salut a Xàtiva, concretament en la zona est de la ciutat. Alcalde i gerent han intercanviat punts de vista sobre quina seria la ubicació idònia d’aquest nou centre i quin serveis hauria d’oferir. En les converses s’han apuntat distintes alternatives per trobar un espai, preferentment de titularitat municipal, que poguera albergar les noves instal·lacions en condicions adequades.

Alcalde i regidora de Prestacions Sanitàries estan en sintonia. Per a Suñer, “és tant necessari obrir un nou centre de salut com una reforma integral de l’hospital de dia”; mentre que Cerdà avança que “hem obert un procés de diàleg amb la gerència del departament i amb conselleria per descongestionar el centre de salut d’Ausiàs March. La voluntat de l’equip de govern és obrir un nou centre de salut en la zona est de Xàtiva, que done servei al barri del Carme, a les Cases Barates i al barri de Sant Pere”.

WhatsApp Portal de Xàtiva