Xavi Franco impartirà a Xàtiva una xarrada sobre la importància de l’activitat física per a la salut

135

Pacte Costera-Canal

Solopizza Xàtiva

Javier Franco, trasplantat de renyó fa 10 mesos, i Pedro Escabias, inicien el pròxim 27 d’abril una aventura que conjumina esport i solidaritat. Sota el lema “L’esport és salut. El trasplantament és vida. DONArecorreran els 1.200 km del Camí de Llevant. Començaran a València el primer dels trams que els portarà fins a Albacete en un total de 228 km en 8 etapes. En finalitzar cadascuna s’oferirà una xarrada sobre la importància de l’activitat física per a la salut. Tot això dins d’una campanya de conscienciació per a la donació d’òrgans.

Tenen previst completar el recorregut sencer en 5 trams, sent l’inicial de València a Albacete i arribar, després de creuar la península, l’any vinent a Santiago de Compostel·la.

En aquest inici del Camí partiran de València i visitaran les poblacions d’Algemesí, Xàtiva, Moixent, La Font de la Figuera, Almansa, Higueruela i Chinchilla de Montearagón i acabaran a Albacete.

En finalitzar cada etapa, es realitzarà una xarrada amb l’objectiu de transmetre la importància de l’activitat física per a la salut, posant el focus en els seus beneficis i posant l’accent que la majoria de la població pot activar-se, d’una forma o una altra.

S’intentarà conscienciar sobre la necessitat de les donacions. Som el país líder des de fa 30 anys. En 2021 es van realitzar 4.781 trasplantaments gràcies a 2.229 donants. Però no va ser suficient, només el 5% dels morts van ser donants. A la fi d’any, 4.762 persones continuaven esperant un òrgan. D’elles, segons l’experiència, unes 500 acabaran morint mentre esperen la seua arribada.

Es desitja transmetre la necessitat de la donació, ja que sense donació no hi ha trasplantament. Volen donar-li màxima difusió per a tractar d’augmentar el nombre de donants. Els òrgans donats són necessaris, aporten qualitat de vida a uns i la salven a uns altres.

Javier Franco té 48 anys i resideix a València. Ha treballat 23 anys en el sector bancari en llocs de direcció. Actualment és pensionista.

Afectat per una malaltia renal congènita, el mes de juny passat va rebre l’esperat trasplantament de renyó que li ha retornat una bona qualitat de vida. Agraït i, disposant de temps, s’ha adherit a diverses iniciatives solidàries en diferents camps i ha emprés aquesta que els presentem en la que ha depositat una gran il·lusió i espera contribuir a la societat amb un xicotet gest.

WhatsApp Portal de Xàtiva