Xàtiva celebra este diumenge l’homenatge a les víctimes del bombardeig del 1939


Aquest diumenge dia 14 de Febrer a les cinc de la vesprada es celebrara davant de l’estacio de trens l’homenatge a les víctimes del bombardeig de l’estació l’any 1939.

L’homenatge constara d’actuacions musicals i lectures de poesies i narracions, així com una ofrena floral a l’Aixopluc, monument dedicat a les víctimes.

Us preguem la vostra asistencia, per a recordar a tots aquells que van morir en aquest trist fet de la nostra història.

Atentament, la permanent del CJX.

2 comentarios sobre “Xàtiva celebra este diumenge l’homenatge a les víctimes del bombardeig del 1939”

  1. El meu avi fou fusil-lat per milicians republicans, el van segrestar de sa casa, se’l van emportar al port de Beniganim, passant Genovés y allí li varen pegar dos tirs.
    El seu delicte fou organitzar una missa clandestina a sa casa.
    Així hi han mes de 50 Xativins que foren assassinats brutalment. Lo trist es que a ells no els recorda mai ningú. Per que no els recordem també a ells alguna volta?
    Les guerres son brutals, i a tots el bandos es van cometre barbaritats. Hem de ser conscients d’aixo per a no crear un ambient de resentiment entre els ciutadans. Hem de passar pagina i viure com a germans que som tots.

  2. Tens tota la raó, Xativí. Les guerres sols tenen que conseqüències negatives per a tots. Passem pàgina, com bé dius. La memòria de ninguna víctima d’una guerra està per damunt d’altra, i hem d’aprendre d’això per tal de millorar com a persones i no repetir mai més cap altra barbaritat. Sobre tot ara, ara més que mai. Ara hem de fer força tots d’una i mirar cap avant.

Los comentarios están cerrados.