El 7é Cambionat de Raspall de la Mancomunitat de la Vall, un èxit en participació i assitència

mancomunitat

Les finals del 7é Campionat de Raspall, organitzat per la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, a través de l’Àrea d’Esport i els Clubs de Pilota participants, s’ha dut a terme en dos caps de setmana; dissabte 30 de gener, dissabte 6 i diumenge 7 de febrer, al Trinquet Municipal de Benigànim.

Al llarg dels dos caps de setmana, els equips finalistes han estat acompanyats d’un gran nombre d’aficionats, constatant l’enorme èxit que té aquest esport en el municipi amfitrió (Benigànim), com en la resta de pobles dels quals provenien els finalistes. Cal destacar la gran implicació que ha demostrat el Club de Pilota de Benigànim, fet que ha propiciat unes finals sense contratemps.

El dissabte 6 de febrer a les 19.30 de la vesprada, va tindre lloc a la Casa de la Cultura de Benigànim la presentació del llibre ‘El joc de la pilota a través de la prensa valenciana 1790-1909’ dels autors Recaredo Agulló Albuixech i Victor Agulló Calatayud.

Pare i fill, acompanyats pel President de la Mancomunitat, Filiberto Tortosa i Joan Puchades, Alcalde de l’Ajuntament de Benigànim, van presentar a tot el públic que va assistir este interessant llibre que dóna a conèixer el nostre esport des dels seus inicis, contant anècdotes i curiositats recollides gràcies a un intens treball d’investigació.

A la gran final del diumenge van assistir, el President de la Mancomunitat de Municipis de La Vall d’Albaida, Filiberto Tortosa, així com també un gran nombre de Regidors i Alcaldes de la Comarca.

Els participant i responsables dels equips que han jugat el campionat van quedar contents per les finals, i la població de Benigànim ha valorat l’acte molt positivament, ja que es van concentrar durant els tres dies un gran nombre d’aficionats a este esport. En acabar la gran final, és van donar els trofeus als dos equips finalistes de cada categoria. Per concloure l’acte, l’Ajuntament va convidar als participants i a tot el públic assistent a un aperitiu.

Filiberto Tortosa ha destacat el gran èxit de les finals i l’increment de participació que ha tingut este campionat. Té la intenció de:

Seguir potenciant des de la Mancomunitat l’esport tradicional recolzant als clubs i organitzant els campionats i donant suport a activitats com la presentació del llibre dels Agulló, ‘El joc de la Pilota a través de la prensa valenciana 1790-1909’. El nombre de participants de pilota valenciana està augmentant cada any en la comarca de la Vall d’Albaida, fet que constata que este esport nostre està més viu que mai.

Els guanyadors del Campionat han estat:
BENJAMÍ
1r Classificat BÈLGIDA 25

* JAGO JULIA
* MARC JUAN
* JUAN TOMAS

2n Classificat GENOVES 10

* JORGE SANCHIS
* ALBERTO TODOLI
* JOAN PASTOR

ALEVI
1r Classificat GENOVES 30

* TONET ORDIÑANA
* BORJA CARPIO
* JOSEP MONTANER

2n Classificat BÈLGIDA 5

* PALOMA APARISI
* ERIK LOPEZ
* ALEX FERRI
* AARON ORTEGA

INFANTIL
1r Classificat GENOVES 30

* ADRIAN LLOPIS
* RAUL SANCHIS
* ROBERT GOMEZ
* PABLO BERTOBEU

2n Classificat CASTELLÓ DE RUGAT 10

* JOEL GOMAR
* MARTIN ALBERT
* ANDREU GADEA

CADET
1r Classificat MOIXENT 30

* JAIME MICÓ
* PAU JORQUES
* JOSEP NAVALÓN

2n Classificat GENOVES 10

* JOSEP LLOPIS
* VICENTE LLOPIS
* GABRIEL MOLINA

4a CATEGORIA
1r Classificat LLUTXENT 30

* JAUME COTS
* ALEIX MAHIQUES
* JORDI MAHIQUES

2n Classificat ALBAIDA 0

* JUAN A. GUERRERO
* RAUL CHAFER
* JOSE LUIS GIL

3a CATEGORIA
1r Classificat GENOVÈS 30

* KILIAN BENAVENT
* ALEX IBAÑEZ
* TONI PASTOR

2n Classificat BENIGÀNIM 5

* HECTOR SEMPERE
* JUAN PASTOR
* TONI TUDELA

2n CATEGORIA
1r Classificat BENIGÀNIM 30

* JESUS CUQUERELLA
* MIGUEL A. BOLUDA
* JAVI MOSCARDÓ

2n Classificat CANALS 25

* JOSE PEREZ
* DANIEL MARTÍNEZ
* XAVI BENET

1a CATEGORIA
1r Classificat ALBAIDA 30

* TONI ALBERT
* CESAR ALBERT
* ALEX SUCH

2n Classificat LLUTXENT 25

* FELIPE BADENES
* PEDRO JUAN ESTRUCH
* JOSE ROMAN