Els periodistes Vicent Sanchis i Vicent Partal obriran el III Congrés de l’IEVA

Tots dos són valencians, periodistes i amb una trajectòria professional molt rellevant. Vicent Sanchis Llàcer (València, 1961) i Vicent Partal Montesinos (Bétera, 1960) seran els encarregats d’obrir el III Congrés de l’IEVA que es celebrarà a l’Olleria el 12, 13 i 14 de març. Ho faran amb una conferència inaugural al voltant de la comunicació i el nous mitjans que tindrà lloc eixe divendres dia 12 de març a les 17 hores al saló d’actes de l’IES Vermellar.

Des de la junta directiva de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) s’han congratulat de poder reunir a estos dos grans noms del periodisme, i que siguen ells els encarregats de marcar el tret d’eixida d’este tercer congrés. També ha fet palesa la seua satisfacció Àgueda Micó, regidora de Cultura de l’Ajuntament de l’Olleria, qui ha destacat l’alt nivell de les conferències inaugurals i de cloenda, doncs cal recordar que la clausura del congrés anirà a càrrec del prestigiós filòsof, sociòleg i politòleg, José Vidal Beneyto .

Vicent Sanchis i Llàcer

Periodista. Llicenciat en Ciències de la informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, col·laborà en diverses publicacions periòdiques. Fou director de «El Temps» (1984-88), de la revista «Setze» i dels diaris «El Observador» i «Avui» (1996-2007), de l’editora del qual, el Consell Editorial de la Corporació Catalana de Comunicació S.L., fou president, i és columnista i articulista habitual d’aquest diari. En el camp audiovisual, ha estat guionista i director de diversos programes de Televisió de Catalunya com «Pares i fills» i «Stromboli», i des del 2009 és director del canal Barça TV. Professor de la universitat Ramon Llull i membre del patronat de la Fundació Catalunya Oberta, des del 2008 forma part de la direcció del Grup Cultura 03, dedicada a impulsar la indústria cultural en català. El 2009 guanyà el premi Joan Fuster d’Assaig amb Franco contra Flash Gordon.

Vicent Partal i Montesinos

Periodista. Cofundador del setmanari «El Temps» el 1983, treballà al «Diari de Barcelona» i a Televisió Espanyola, on s’especialitzà en temes de política internacional. El 1995, juntament amb Assumpció Maresma, fundà Infopista, primer directori web en llengua catalana, que després es transformà en diari electrònic en català, VilaWeb. Ha publicat monografies sobre l’OTAN i sobre els nacionalismes de l’antiga Unió Soviètica. Ha estat guardonat amb el premi Ciutat de Barcelona de periodisme (1999) i amb el Premi Nacional d’Internet de la Generalitat de Catalunya (2000), el Premi Nacional de periodisme (2004), el premi Nadal Batle i Nicolau sobre noves tecnologies de la informació (2004) i el Miquelet d’Honor (2008). Ha publicat els llibres Catalunya en l’estratègia militar d’Occident (1987), Els nacionalistes a l’URSS (1988), La revolta nacionalista a l’URSS (1991), Atles de l’Europa futura (1991), Catalunya 3.0 (2001), 11-M: El periodisme en crisi (2004, amb M. Otamendi), Periodisme quàntic. Fent periodisme a Internet. L’experiència dels primers deu anys de Vilaweb (2007). És col·laborador habitual de diversos mitjans de comunicació i vicepresident de l’European Journalism Center, amb seu a Maastricht.