Ontinyent signa un conveni amb Caixa Popular

Es preten afavorir als emprenedors amb crèdits en condicions avantatjoses

Afavorir als emprenedors per tal de fomentar la promoció econòmica i l’autoocupació. Amb aquest objectiu, l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el Director del Departament de Màrketing de Caixa Popular, José Mª Lluch, signaven un conveni de col·laboració entre ambdues entitats, pel qual es potenciarà la concessió de crèdits en condicions avantatjoses a microempreses o persones físiques que hagen obert recentment o tinguen previst obrir un negoci en Ontinyent, així com ontinyentins que tinguen previst iniciar un negoci en un altre municipi on tinga oficina Caixa Popular.

L’acord, que es signava en presència del Regidor d’Hisenda de l’Ajuntament, Josep Francés, i del Director de l’Oficina d’Ontinyent de Caixa Popular, Antoni Pascual, té una durada d’un any amb caràcter prorrogable, i s’emmarca en el conveni marc de col·laboració per a la promoció i la millora de la societat d’Ontinyent signat entre ambdues entitats, amb activitats que milloren el benestar social i econòmic a la ciutat.

Tant l’Alcalde d’Ontinyent com el Regidor d’Hisenda coincidien en destacar “la força” d’accions concretes com les que tindran cabuda en aquest conveni per tal d’afavorir la promoció econòmica a la ciutat. Jorge Rodríguez recordava que “afavorir la ocupació i reactivar l’economía local ha estat la prioritat del Govern d’Ontinyent des del primer dia, i en eixe sentit aquest conveni suposa un pas més en eixa direcció”. Josep Francés, per la seua banda, incidia en “la gran importància” que té en el teixit social i econòmic la generació i suport de projectes emprenedors i d’autoocupació cobrint les seues necesitats de finançament, amb mesures com les que ara recolzen l’Ajuntament i l’entitat financera.

Des de Caixa Popular, José Mª Lluch explicava que en esta línia de financiació els projectes emprenedors s’analitzaran en primera instància a l’oficina de Promoció Eeconòmica de l’Ajuntament d’Ontinyent; “i tindran unes condicions financeres tancades i beneficioses per a l’emprenedor”. Els prestecs seran per un import de fins el 95% de la inversió a realitzar, amb un màxim de 25.000 €.

Quant a les activitats i col·lectius sobre els quals es poden fer actuacions dins conveni marc, s’afavorirà sobretot les activitats d’emprenedors, comerciants, joves, xiquets o associacions. L’objectiu prioritari, segons consta al document, serà potenciar a Ontinyent “un projecte cultural ordenat, foment i creació d’ocupació i riquesa econòmica així com benestar social”.