Les Falleres Majors de Xàtiva participen en el Besamans a la Mare de Déu

L’esdeveniment es va celebrar diumenge a l’escolania de València

La Junta Local Fallera i les Falleres Majors de Xàtiva, Maria Victoria Cardós i Ana Alcocer, acompanyades per les seves corts d’honor, van assistir diumenge al tradicional besamans a la Mare de Déu dels Desemparats. L’esdeveniment es va celebrar a l’escolania de València i també van assistir diverses Falleres Majors de les comissions de Xàtiva.

La Junta Local Fallera va posar a disposició dels ciutadans un autobús per a poder assistir a l’acte. A les 18:30 hores estava programada l’entrada de les representants de Xàtiva a l’escolania. Una vegada dins del recinte, Ana Alcocer va llegir l’oració a la Mare de Déu dels Desemparats. A continuació, un dels alets de la Verge va explicar la història de la imatge i de la devoció dels valencians a aquesta Mare de Déu.

Finalitzat el parlament de l’alet, començaren a desfilar les falleres i fallers a la imatge de la Verge i a besar-li la mà. Després de les màximes representants de Xàtiva desfilaren les falleres i fallers procedents d’altres poblacions.

Com a curiositat, en finalitzar l’acte, les falleres i acompanyants van poder gaudir de la processó més antiga de la ciutat de València en honor a Sant Bult. En aquest esdeveniment va desfilar la Fallera Major de València, Carmen Sancho de Rosa, amb la seva Cort d’Honor.