La Trobada d’Escoles en Valencià compleix 20 anys

Este divendres es lliuren els premis de literatura en valencià ‘Sambori’

Este divendres divendres 26 de març tindrà lloc a la Casa de la Cultura de Montesa el lliurament del 12é Concurs escolar de literatura en valencià Sambori. L’acte comptarà amb l’actuació de Dani Miquel, amb el seu espectacle Cantacançons.

Tot seguit, es procedirà a presentar la Trobada d’escoles en Valencià de la Costera als salons Fran Rey de Montesa, on tindrà lloc un sopar al que han confirmat l’assistència quasi un centenar de persones del mon acadèmic comarcal. La presentació comptarà amb la presència de Diego Gómez, president d’Escola Valenciana i de les autoritats locals.

Enguany, la Trobada d’escoles en valencià de la Costera compleix ja 20 anys. Es celebrarà a Montesa el 24 d’abril.

Allí hi hauran una cinquantena de tallers organitzats per les escoles, escoletes, instituts i associacions de pares i mares de la comarca de la Costera, a més del col·legi de Chella.

A banda, també participaran a la Trobada diferents associacions, organitzacions i empreses tan locals i comarcals com del País Valencià : Associació Montesa Territori Viu, Associació de lluita contra el càncer, Associació de comparses, Associació la Vall de Montesa, Ames de casa, Amics del poble saharauí, club de colombicultura, club d’escacs, Penya ciclista la Banda, Escola Marina Miramar, La Copisteria de Canals, Universitat Politècnica de València, Acció Cultural del País Valencià, Acció Ecologista-AGRÓ, Associació Cultural Serra Grossa.

A més, com ja va sent habitual es comptará amb un espai de promoció de lectura en valencià, on participaran Edicions Bromera, Editorial Denes, Brosquil Edicions, Marfil Editorial, Edicions del Bullent, Edicions 96 i el Gremi d’Editors del País Valencià.

També hi hauran diferents activitats i actuacions: Gimkana organitzada pel centre excursionista, teatre-espectacle amb titelles gegants, exhibició de l’escola de danses de Xàtiva, contacontes, espectacle musical, pasacarrer, passeig en tàndem i molt més.