El BLOC d’Alzira recolza a l’Associació de Veïns de L’Alquerieta

El BLOC d’Alzira, mitjançant la seua formació jove, ha volgut transmetre la problemàtica denunciada pels joves del barri de L’Alquerieta:

El Bloc Jove es preocupa pels joves del barri i els demana implicació. Va ser el passat dilluns 22 de març i es tractava d’una reunió de treball on els directius ens feren arribar les inquietuds dels veïns i veïnes del barri.

Insistiren en la necessitat que té el barri de més seguretat i de garantir que la integració dels nouvinguts siga més efectiva amb un major control de la correcta convivència.

En aquest sentit constatarem la seua frustració envers l’Ajuntament d’Alzira perquè no s’ha solucionat res. Per exemple, ens digueren que una iniciativa que portà a terme la policia local d’Alzira d’anar un dia a la setmana a arreplegar les denuncies que es vulguen interposar, ja fa dos setmanes que no està realitzant-se.

Una altra qüestió que ens feren era relativa al Centre de Participació Ciutadana, més concretament, a l’ús i posada en marxa. Els informarem que la única novetat al respecte de l’edifici era la vigilància nocturna que s’ha contractat per evitar els actes de vandalisme que fins el moment estava patint i que ve a costar-nos a tots/es els alzirenys/es uns 1.000 € a la setmana.

També insistiren en la seua preocupació respecte a les conduccions de gas que estan fent-se en el barri i la seguretat de les mateixes per evitar enganxaments fraudulents i perillosos. La seua preocupació ve referida a que no estan prenent-se les mesures necessàries per a que eixos enganxaments no es facen. En eixe sentit recolzaren la nostra postura que hem manifestat en els plens municipals de reclamar a la companyia de gas que prenga eixes mesures immediatament. De la mateixa manera, es queixen del mal treball que fa la subcontracta del treballs.

El BLOC JOVE preguntà sobre la situació de la joventut al barri, contestant que el major problema en el barri és l’absentisme escolar manifestant també la preocupació de com atallar-ho, i el fet de la nul·la participació i implicació dels joves amb el barri.

En conclusió, es constata que actualment el barri de L’Alquerieta està format per dos col·lectius separats com són, diguem-ho així, els natius i els immigrants i aixó duu com a conseqüència dos politiques diferenciades que busquen al final la seua unió.
Per últim, ens comprometérem a presentar un Pla d’actuació al barri amb la seua participació per a millorar la qualitat de vida del mateix.