La Soledat d’Ontinyent presenta el cartell del quart centenari

centenari-soledat

La Confraria de la Soledat d’Ontinyent va presentar el passat diumenge 21 de març el cartell amb la imatge gràfica que, junt amb el logotip, quedarà com a imatge del quart centenari de la agrupació.

El cartell, ha estat una obra del cartellista bocairentí Vicent Ramon Pascual, qui ha volgut plasmar en una mena de processó el que és el passat de la confraria (en les figures històriques de l’Andador i el Macip), els confrares amb cururulla com a present i el futur que representa la figura del nen, que s’arrela de nou en el passat quan entrega els tradicionals caramels processionals. Tota l’escena està presidida per una visió estilitzada de la imatge de la Mare de Déu en la seua Soledat.

La confraria de la Soledat vol informar tanmateix que «si desitjaren alguna còpia en paper del cartell, en tenim a la seua disposició i només cal que ens la sol·liciten perque els la fem arribar».

Per altra banda, este dissabte dia 27, a les dotze del migdia, es procedirà baixar la imatge de la Soledat del seu altar de l’església de l’Assumpció i preparar-la per a les properes processons. Després, hi haurà un dinar a la Seu de la Confraria, la ja típica gaspatxada.

El diumenge dia 28, Dia dels Rams, és el dia que la Confraria dedica als seus xiquets i xiquetes. De bon matí s’acudirà a la benedicció dels Rams de la Parròquia de l’Assumpció i, després de la missa, es farà la fotografia anual dels més menuts amb la imatge de la Soledat. Després s’anirà a la Seu de la Confraria per a dinar tots junts.

I eixe mateix dia, a les cinc de la vesprada i també a la casa de la Confraria, tindrà lloc el proper acte commemoratiu del IV Centenari de la Soledat, que serà l’últim abans dels propis setmana-santers. Es tracta de la presentació de l’obra “La Soledat d’Ontinyent contada a les confraressetes i els confrarets” que ha escrit i dibuixat el Macip, Sergi Gómez i Soler, filòleg, etnògraf i escriptor.

Segons expliquen des de l’agrupació, «aquesta nova obra, àgil i interactiva, repassa de manera entenedora i atractiva la història de la Confraria tot i unint-la a la d’Ontinyent, i resulta que sent un llibret per a xiquets pot arribar a ser ben interessant també pels majors… I com tots els nostres actes centenarials, està obert a tot el públic que desitge acompanyar-nos».