Inauguració de les remodelades instal.lacions del Museu Fester d’Ontinyent

El proper divendres, 26 de març, a les 20,30 hores es farà la inauguració i es tornaran a obrir les portes del Museu Fester d’Ontinyent, després de la important remodelació d’aquestes instal.lacions. L’acte comptarà amb la presència del President de la Diputació de València, Alfonso Rus, l’alcaldessa i regidors de la corporació municipal, així com els càrrecs i primers Trons del 2010, festeres i festers.

Des de la Societat de Festers es vol fer extensiva la invitació a aquest esdeveniment a tota la població d’Ontinyent. L’acte es farà a l’entrada del Museu, en la plaça de Baix, i, posteriorment, després d’una visita a les instal.lacions, se servirà un vi d’honor al Casino de la Societat.

Aquesta remodelació ha suposat una important ampliació de l’espai i la incorporació de noves zones temàtiques sobre la festa. En la planta baixa, just a la dreta de l’entrada, s’ha habilitat una sala per a exposicions temporals. Per altra banda, s’han adequat i ampliat nous espais d’exposició en la primera i la segona planta de l’edifici de la Societat, on les persones que ens visiten podran contemplar gran quantitat d’elements del fons museístic fester, ja que s’ha ampliat el número de peces exposades.

També s’han instal.lat punts d’informació escrita i audiovisual. Els nous panells informatius -en valencià, castellà i anglés- s’han distribuït per totes les sales i vitrines i, a més, s’han instal.lat elements d’informació audiovisual per facilitar el coneixement i la evolució històrica i cultural de la festa de Moros i Cristians.