La Fundació Campus Ontinyent porta al Echegaray als millors intèrprets

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València interpretarà obres de Stravinski i Grieg

Prop d’un centenar dels millors joves intèrprets valencians es donaran cita el proper 9 de març a Ontinyent per participar en un concert de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València al Teatre Echegaray de la ciutat.

El concert, organitzat per la Fundació Campus Ontinyent, suposa, en paraules del President de la Fundació i Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, “una oportunitat única a Ontinyent de gaudir d’una de les orquestres més importants de l’escena universitària espanyola”. Jorge Rodríguez manifestava que aquest concert forma part de la política cultural que està duent-se a terme a la Fundació, “on tenim molt present que ser ciutat universitària no sols vol dir comptar amb unes instal·lacions dignes i una oferta formativa el més ampla possible: també comporta organitzar activitats com aquesta, de la ma de la Universitat de València i l’Ajuntament”, explicava.

Al concert, que tindrà lloc a partir de les 19:30 hores d’eixe dia, l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València interpretarà baix la direcció d’Hilari Garcia les obres “Peer Gynt” d’Edvard Grieg a la primera part, i “La consagració de la primavera” d’Igor Stravinsky a la segona. “Peer Gynt” és una obra de música incidental (composta per a il·lustrar una peça de teatre), que tot i no tractar-se de música programàtica, ni de ballet, ni d’òpera, incorpora característiques de tots estos gèneres, amb una funció semblant a la d’una banda sonora d’una pel·lícula, facilitant la narració. Pel que fa a “La consagració de la primavera”, és una obra a la qual Stravinsky recrea la fascinació primitiva de l’home davant les forces de la naturalesa, fent ús de tots els recursos instrumentals i acústics al seu abast, per aconseguir una peca considerada com una dels cims de la música del segle XX.

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València fou creada l’any 1995 i té una plantilla formada majoritàriament universitaris amb una edat mitjana de 20 anys. Durant els seus 15 anys d’història ha comptat amb la participació de més de 500 joves músics, molts dels quals en l’actualitat ocupen places en orquestres professionals espanyoles i europees. Pel que fa al seu director, Hilari Garcia, ha dirigit diverses orquestres nacionals i internacionals com l’Orquesta Sinfónica de Albacete, l’Orquesta de Córdoba, l’Orquesta Filarmònica de la Universidad Nacional de México, la Symphony Orchestra RWCMD de Cardiff (Regne Unit), l’Orchestre Symphonique HEM Genève (Suïssa) o la Palestine Youth Orchestra. Les entrades poden ser adquirides ja al preu de 5 euros a la Casa de Cultura al Carrer Maians, 26, i també a www.caixaontinyent.es.