La Falla República Argentina presentarà el llibre explicatiu Argentina 2011

Argentina presenta un estudi històric sobre Pensat i Fet.
La comissió de la Falla República Argentina de Xàtiva presentarà el llibre explicatiu Argentina 2011 proper dijous 10 de març. L’acte se celebrarà al casal de la comissió (Baixada del Carme, 12) a les 20:30 hores.
Enguany el presentador del llibre serà el delegat de Levante-EMV a Xàtiva, Ricard Gallego. Argentina 2011 presenta com a novetat un extens monogràfic sobre la revista fallera Pensat i Fet, avantçant-se a l’efemèride del seu centenari. L’estudi cobreix el període que va des de 1912 a 1972 i que contempla les dues primeres etapes de la publicació. Es tracta d’una revista que es va caracteritzar per integrar la participació dels més destacats escriptors i artistes plàstics d’aquells moments, consolidant-se com el principal exponent en la història de la premsa fallera.

Les seues pàgines conteniren escrits de signatures tan importants com la de Carles Salvador, Ricard Sanmartín, Almela i Vives, Maximilià Thous, Teodor Llorente, Enric Valor, Sanchis Guarner, o el mateix Joan Fuster, entre d’altres. També hi participaren amb les seues il·lustracions artistes com Benlliure, Renau, Pinazo, Vercher, Dubón, K-Hito o Ramil. Argentina 2011 planteja el seu estudi monogràfic observant la revista des de tres vessants: la literària, l’artística i una darrera de caràcter històric i sociològic. Per tal d’elaborar aquestos continguts, Argentina ha comptat amb una extensa nòmina de col·laboradors, com ara Gil-Manuel Hernández, Xavier Aliaga, Lluís Mesa, Robert Martínez, Toni Espí, Francesc J. Vila, Ximo Sánchez, Paco Belda, Ximo Cerdá o Iván Carbonell.

En l’apartat gràfic, el llibre Argentina 2011 compta amb il·lustracions de Rubén Colomer, Alberto Valles, Vicent Tormo o Paco Roca, així com fotografies de diversos autors, com ara Antoni Marzal, Josep Miquel Palop o Eduard Francés, entre d’altres. El llibre ha estat imprés als obradors de Gràfiques Tormo, com d’habitud. Val a dir que el llibre Argentina 2011 ha estat guardonat amb el 5è premi del concurs per a la promoció de l’ús del valencià a les falles, organitzat per la Generalitat Valenciana.