Xàtiva arriba a les 3.117 persones parades

Cerdà: “El PP no ha portat a terme cap mesura a nivell municipal per a crear llocs de treball”

El candidat del PSPV a l’alcaldia de Xàtiva, Roger Cerdà, ha manifestat que la ciutat “necessita un canvi urgent de govern perquè els responsables polítics tinguen com a prioritat la creació de llocs de treball”. Cerdà alerta que el mercat laboral a Xàtiva “empitjora cada mes sense que Rus ni el PP facen res per evitar-ho”, i ha recordat que el passat febrer l’atur va arribar a 3.117 persones després d’augmentar en 141 els desocupats, la població amb més augment absolut de les comarques del nostre voltant.

El regidor socialista ha ressaltat que l’evolució de les xifres de l’atur “és molt pitjor que el comportament a Espanya, a la Comunitat Valenciana i al conjunt de la comarca”. D’esta forma indica que, segons les dades del Servef, en febrer l’augment de l’atur a Xàtiva va ser del 4,74%, triplicant el ritme d’Espanya que va ser de l’1,6%, a la Comunitat Valenciana del 2,46% i a la Costera del 4,24%. És més, en el que portem d’any 2011 l’increment dels desocupats a Xàtiva és del 7,89%, mentre a Espanya és del 4,86%, a la Comunitat Valenciana del 5,01% i a la Costera del 7,15%. Finalment en la comparativa interanual, és a dir, respecte a febrer de 2010, a Xàtiva l’atur ha augmentat en un 6,20%, mentre a Espanya ha sigut del 4,08%, a la Comunitat Valenciana del 3,84% i a la Costera del 4,61%.

Roger Cerdà ha denunciat que mentre estes xifres es produeixen “en el pressupost municipal de 2011 es redueix a mínims històrics la inversió productiva, impedint així la creació de llocs de treball”. El candidat lamenta que les pitjors xifres de Xàtiva “són conseqüència directa de la gestió del PP i de Rus, que no ha sabut o no ha volgut traure el rendiment que calia a plans d’inversió com el Pla E i que ha preferit atorgar els treballs d’obra a empreses de fora de la ciutat”.

El regidor del PSPV afirma que “Xàtiva necessita un govern que inverteixca en la modernitat de la ciutat, que s’inverteixca en la creació de llocs de treball de qualitat i estables, que s’aposte per sectors que generen treball i que les prioritats del govern siguen les de la societat”. Roger Cerdà exigeix a Rus “que no busque excuses ja que en este moment tots hem d’arrimar el muscle per crear treball, el govern municipal pot fer-ho, i si el PP no s’ha enterat que s’aparte i que deixe pas a qui sí que vol treballar”.

Un comentario sobre “Xàtiva arriba a les 3.117 persones parades”

Los comentarios están cerrados.