EU diu que hi han molts bancs que no paguen les quotes de comunitat dels pisos desnonats

EU insta a l’Ajuntament perquè assessore a les comunitats de veïns front als impagaments

El Grup Municipal d’Esquerra Unida ha impulsat una moció per tal que l’Ajuntament de Xàtiva recolze i facilite l’assessorament legal a les comunitats de veïns que estan veient com s’està produint en massa ocasions un impagament sistemàtic de les quotes de comunitat per part dels bancs.

Segons el portaveu municipal d’EU, Miquel Lorente estem acostumats a que la Llei actue amb contundència per a protegir la banca front als impagaments de la ciutadania, com bé ho demostren els desnonaments que s’han produït a la ciutat. Per tant, reclamem la mateixa contundència a l’hora de reclamar a la banca que es facen càrrec dels seus deutes amb les comunitats de veïns. Per això, exigim que l’Ajuntament protegeisca els interesos dels veïns facilitant l’assessorament necessari per exigir el compliment de la Llei”.

Segons assenyala la formació d’esquerres “en la ciutat són diverses les comunitats de veïns que s’han posat a treballar per evitar aquestos impagament, encara que aquesta tasca acaba sent molt costosa i complicada. De fet, algunes comunitats comencen a tenir problemes per afrontar la prestació de serveis comuns com l’ascensor, la neteja o el manteniment de l’edifici. Per aquesta raó l’Ajuntament ha de recolzar i assessorar a tots aquells veïns que estan sent víctimes d’aquest comportament irresponsable de les entitats bancàries”. És una oportunitat perfecta per demostrar el seu interés en protegir a les persones abans que als bancs.

Segons dades del Consell General de Col·legis d’Administradors de Finques la banca i les immobiliàries acumulen el 53% de les quotes pendents de pagament a les comunitats de veïns. A més, el no pagament de les quotes de comunitat establertes vulnera la Llei de propietat horitzontal.

Un comentario sobre “EU diu que hi han molts bancs que no paguen les quotes de comunitat dels pisos desnonats”

  1. pepe es increible lo que los bancos estan aciendo con los pisos que han desalojado por que los propietarios no podian pagar, los creditos que les abian adjudicado sabiendo de antemano que no podian pagar las mensualidades asignadas, en mi finca un banco muy famoso catalan nos deben 6400€ y no hay forma de que paguen la deuda y la trasada ni la actual esto es una verguenza que los bancos actuen de esta manera.

Los comentarios están cerrados.