ASPROMIVISE organitza una ruta senderista per a persones amb discapacitat intel·lectual

Està previst una participación de 500 persones que faran el recorregut entre Bellús i Alboi

El pròxim dimecres dia 19 de novembre el Centre Ocupacional La Costera de Xàtiva i la Coordinadora de Centres Ocupacionals, COPAVA, organitzen una ruta senderista per a persones amb discapacitat intel·lectual entre Bellús i Alboi. És una ruta programada per la Coordinadora que al llarg del curs en farà tres, de les quals la primera és la que organitza el centre de Xàtiva.

Està previst una participació de 500 persones amb discapacitat intel·lectual que faran el recorregut des de la localitat de Bellús fins a la pedania d’Alboi, passant per l’estret de les Aigües i la Casa de la Llum. Centres de València, Castelló de la Ribera, Utiel, Requena, Rocafort, Ontinyent, Carcaixent, Alzira, Xirivella, Ontinyent, Godella…. participaran en aquesta ruta, on a més de fer esport i mostrar racons de la nostra geografia,  també té una altra finalitat,  mostrar a la societat que col·lectius com les persones amb algun tipus de discapacitat també formen part de la societat i realitzen activitats com pot ser una ruta senderista.

La ruta estarà dividida en dos nivells, una que anirà, tal com hem dit fins a Alboi i tornar a Bellús, i una altra que es farà al voltant de Bellús, per a aquelles persones amb una major dificultat de mobilitat. Des del centre ocupacional,  es vol agrair a l’Ajuntament de Bellús “les facilitats que han donat per poder realitzar aquesta activitat i que al final es puga portar a terme també a l’institut Dr Simarro de Xàtiva per l’aportació de voluntaris a la ruta”. A més es vol “convidar a tots aquells que estimen la natura, els agrade el senderisme o tan sols vulguen estar un matí amb nosaltres vinguen a Bellús”. L’eixida està prevista a les 11.00 del matí des de la plaça de Bellús, i a mesura que vagen arribant els centres vagen eixint cadascú a la ruta del seu nivell. L’hora de tornada es calcula que serà al voltant de les 13.30 per a dinar tots junts de pícnic.