Xàtiva Unida reclama tractar la situació de l’Hospital al Consell Municipal de Salut

230

Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

  • Des de la formació xativina demanen que en la propera convocatòria del Consell Municipal de Salut, que no es reuneix des de l’any 2018, s’aborde la situació de manca d’alguns serveis sanitaris a l’hospital i a l’àrea de salut.
  • Des de fa un temps alguns serveis com el de neurologia a l’hospital o el de pediatria a l’atenció primària es troben baix mínims.

El col·lectiu municipalista de Xàtiva Unida ha demanat que s’òbriga un debat sobre la situació de falta de personal d’alguns serveis essencials de l’hospital Lluís Alcanyís i de l’àrea de salut. Per a la formació xativina l’espai idoni és el Consell Municipal de Salut, donat que és l’òrgan de participació que arreplega responsables de la gestió sanitària amb representants municipals. “Aquest consell no es reuneix des de l’any 2018, pel que encara no s’ha convocat ni una sola vegada durant aquesta legislatura” han informat.

Xàtiva Unida planteja que en la següent convocatòria del consell, que està prevista per a  es properes setmanes, es tracte aquest tema davant l’agreujament de la situació de falta de personal en alguns serveis de l’Hospital Lluís Alcanyís, com ara Neurologia o Cardiologia, i d’altres a l’atenció primària, com és el cas de pediatria. “La falta de professionals està causant que el temps d’espera per a accedir a una consulta s’allargue durant mesos, afectant a patologies de les que és clau atendre-les de manera precoç” han denunciat.

Segons la formació “Cal que l’administració local s’implique per a buscar solucions a aquest problema que repercuteix en la salut dels i les xativines. Encara que l’Ajuntament no tinga la competència cal que es coordine amb la resta d’administracions i que reivindique més recursos quan calga, encara que es compartisquen les sigles polítiques amb els altres governs”.

Actuacions coordinades en Salut Mental

Des de Xàtiva Unida plantegen que la convocatòria d’aquest consell s’aprofite també per a tractar altres qüestions relacionades amb la salut a la nostra ciutat, com són els problemes de salut mental que s’han vist agreujats durant la pandèmia. Segons explica el regidor Hèctor Cuenca “Hem d’apostar per un treball coordinat amb els serveis de salut per tal de previndre els problemes de salut mental i per a donar-los solució quan es produïsquen”.

WhatsApp Portal de Xàtiva