Xàtiva Unida opina sobre la nova taxa de poda a Bixquert i la rescisió del conveni del CES

255

Solopizza Xàtiva

  • Des de la formació es lamenta que l’ajuntament haja optat per la pitjor fórmula per tal de solucionar el problema d’abocaments a Bixquert, en la que “pagaran justos per pecadors“.
  • La formació ja ha denunciat en diverses ocasions la presència d’abocaments incontrolats al terme de Xàtiva i la inoperància de l’ajuntament per tal de solucionar-los. Des de Xàtiva Unida es va proposar la creació d’un servei de trituració de restes de poda, però l’equip de govern ha optat per establir un gravamen extraordinari per un servei que està obligat a prestar.

Xàtiva Unida ha lamentat públicament que l’equip de govern haja optat per la solució més perjudicial per al veïnat i l’entorn per tal de posar fi a l’abocament incontrolat de restes de poda als contenidors de Bixquert.

Segons Xàtiva Unida “amb la pujada indiscriminada de 12€ en el rebut de recollida de fem per als veïns i veïnes de Bixquert no solament es penalitzarà a aquelles persones que depositen les seues restes de poda als contenidors de Bixquert, sinó també a aquelles que han estat complint amb la normativa i les han portat a l’ecoparc. D’altra banda aquesta taxa s’aplicarà per igual a totes les unitats fiscals, contradient els principis de progressivitat i redistribució, tal i com ve fent el govern PSOE- Ciudadanos en la resta d’impostos i taxes municipals“.

Segons Hèctor Cuenca “la incapacitat de l’ajuntament per solucionar aquest problema i les presses de l’equip de govern per tapar les crítiques de veïns i veïnes ens han portat a una mesura que no soluciona res, sinó que crea un greuge comparatiu entre aquelles persones que complien les normes i les que no, fent pagar a justos per pecadors”.

Cal recordar que Xàtiva Unida ja va denunciar el passat mes de febrer la presència d’abocaments incontrolats a Bixquert i a altres zones de la ciutat i va comprovar com en el mes de juny encara no s’havia solucionat aquest problema. A més, davant els abocaments de restes de poda va proposar que l’ajuntament establira un servei de trituració de poda tal i com han fet altres ajuntaments propers com el d’Ontinyent.

Control de les colònies felines

Al voltant de la rescissió del conveni entre l’ajuntament i l’associació “Una huella en el corazón” per al control de les colònies felines de la ciutat, Xàtiva Unida ha lamentat la forma expeditiva en la que s’ha trencat el contracte i la manca de voluntat de la regidoria de Medi ambient per renegociar les condicions d’aquest.

Segons Cuenca, “El control de les colònies felines és una qüestió de salut pública, que és competència dels ajuntaments. Mantindre la cura de les colònies aporta un major benestar als animals i evita problemes per a les persones com la presència de rosegadors i insectes que poden transmetre malalties. La regidora no pot deixar en l’aire aquest tema per falta d’acord amb l’associació, cal asseure’s i arribar a un conveni satisfactori per a ambdues parts i que recupere el servei de control de les colònies felines”.

WhatsApp Portal de Xàtiva

Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva