Diseño, programación y mantenimiento web en Xàtiva

Aquest matí, l’Associació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme (AVPYETUR) ha fet lliurament del Premi Cavanilles de Turisme a la ciutat de Xàtiva, en un acte celebrat al saló de plenaris de l’Ajuntament. L’alcalde Roger Cerdà ha rebut el guardó de mans del president d’aquesta associació, el periodista José Antonio Calabuig, davant la presència del secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme (AVT), Francesc Colomer i de la regidora de Turisme, Mariola Sanchis.

L’aposta de Xàtiva per la defensa i la promoció del seu valuós patrimoni històric-artístic, de la seua cultura i de les seues tradicions, com a base de la seua aposta pel turisme és el principal motiu pel qual AVPYETUR ha concedit el premi Cavanilles. Els representants municipals, encapçalats per l’alcalde Roger Cerdà, s’han mostrat orgullosos d’una distinció important que abans han rebut ciutats com Peníscola o empreses com Baleària. Cerdà considera que el premi Cavanilles dóna ales per aconseguir l’objectiu que el turisme siga una font de riquesa i poder crear una autèntica indústria turística.

Per la seua part els responsables de AVPYETUR han fet una crida pel treball coordinat entre empreses i administracions de cara a iniciar el procés pel qual la UNESCO puga reconèixer a Xàtiva com a Patrimoni de la Humanitat. En aquest sentit, han destacat la importància del centre històric, declarat Bé d’Interès Cultural. Segons els periodistes de turisme, a més dels museus i de l’activitat cultural de la ciutat, Xàtiva pot sentir-se orgullosa de la seua contribució a la història i a la cultura valenciana, amb fites com la introducció del paper a Europa, el protagonisme de la família Borja, amb els papes Calixte III i Alexandre VI o l’aportació artística i cultural de figures com Josep de Ribera, l’Spagnoletto, o Francesc de Paula Martí, inventor de la taquigrafia, entre d’altres.

Jornada d’innovació turística

Hores abans del lliurament del premi Cavanilles, l’alcalde ha inaugurat la jornada sobre competitivitat i innovació turística que ha tingut lloc a la Casa de Cultura organitzada per l’Agència Valenciana de Turisme, en col·laboració amb el Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana . En la seua al·locució, Cerdà ha deixat dit que “és molt significatiu i important per a nosaltres que se’ns tinga en compte a l’hora d’organitzar una jornada sobre competitivitat i innovació turística, ja que la nostra ciutat es troba en el camí de formació del que ha de ser una veritable indústria turística local. El turisme ha de consolidar-se com una font de riquesa i ocupació a Xàtiva i per arribar a aquest objectiu hem de partir des d’unes bases sòlides i degudament estructurades “. Per a l’alcalde, “resulta de gran importància prendre com a referència uns paràmetres d’innovació i qualitat turística que han demostrat la seua eficàcia per al desenvolupament d’uns millors serveis turístics. Dit d’una altra manera, Xàtiva és un diamant turístic en brut que hem d’anar polint i ho hem de fer de manera planificada, participativa i amb la referència d’uns adequats paràmetres de gestió “.

WhatsApp Portal de Xàtiva