Clínica dental Pablo Fos

PoolWork Xàtiva

Un total de 10.040 persones han visitat el Castell de Xàtiva durant les festes de Pasqua, des del Dijous Sant fins al dilluns de Sant Vicent. Es tracta d’un 9,8% més que en el mateix període de 2023, quan visitaren la fortalesa un total de 9.142 persones.

L’increment s’ha produït tant en la Primera com en la Segona Pasqua. Del dijous Sant al primer dilluns festiu van passar pel Castell un total de 5.997 persones (front a les 5.466 en 2023); i en la Segona Pasqua hi ha hagut un total de 2.367 visites (el passat any en van ser 2.178). Això suposa un 9,7 i un 8,6% més, respectivament.

El dia de major afluència de visitants va ser el Dissabte Sant, amb un total de 1.738 persones, seguit del Divendres Sant amb 1.541 i del Dilluns de Pasqua amb 1.329 entrades. També es superaren les mil visites el diumenge 7 d’abril (1.063). Cal apuntar que el Diumenge Sant va ploure, minvant les visites que tot i això es van situar en 788, pel que les xifres hagueren pogut ser encara majors.

«Podem dir que Xàtiva és una de les destinacions preferides pel turisme valencià, tot i que hem crescut també pel que fa al turisme nacional i europeu», ha manifestat la regidora de Turisme Raquel Caballero, qui ha incidit en què «sabem que aquestes xifres han tingut també un impacte molt positiu en el sector turístic privat, especialment pel que fa a l’hostaleria». La regidora ha indicat que el dispositiu de Setmana Santa ha funcionat sense incidents, «pel que la valoració ha de ser molt positiva».

L’Oficina de Turisme va rebre un total de 3.710 visites entre el dijous 28 de març i el dilluns 8 d’abril, dels quals el 84,5% van ser de turistes nacionals mentre que l’altre 15,5% va correspondre a visitants d’altres països. La gran majoria de visitants nacionals provenien d’altres municipis de la Comunitat Valenciana (74%), mentre que també va haver gran afluència de gent de la Comunitat de Madrid (7%) i del País Basc (3,3%). D’altra banda, pel que respecta als visitants estrangers, destaquen 123 turistes francesos, 66 alemanys i 62 dels Estats Units.

Pel que fa als museus municipals, durant les festes de Pasqua s’han produït un total de 1.772 visites. Coincidint amb les visites al Castell, el dia de major afluència va ser el Dissabte Sant, amb 418 entrades, seguit pel Divendres Sant amb 262.

Reunió amb la Mancomunitat

La regidora de Turisme Raquel Caballero va mantindre ahir una reunió amb els tècnics de Turisme de la Mancomunitat Costera-Canal, amb els quals va parlar sobre el tipus d’accions que es poden realitzar conjuntament, com ara rutes per la localitat o la possibilitat de beneficiar-se de la subvenció de la qual disposa la Mancomunitat per a la millora de sendes i rutes.

A més a més, a finals de maig està prevista a Xàtiva una trobada de bloggers de la Comunitat Valenciana, i s’aprofitarà eixe cap de setmana per realitzar una Gala on es reconeixerà a empreses turístiques de Xàtiva i de la comarca de la Costera que aposten per aspectes com ara la sostenibilitat i l’accessibilitat.

WhatsApp Portal de Xàtiva