Solopizza Xàtiva

Turisme donarà a conèixer el nostre ric patrimoni en un esdeveniment on s’esperen més de 450.000 visites

Per primera vegada, Xàtiva exposarà els seus atractius turístics a la Fira de Tots Sants de Cocentaina. La Regidoria de Turisme vol així aprofitar la gran afluència de públic i la proximitat de la capital del Comtat per donar a conéixer el ric patrimoni monumental i cultural de la nostra ciutat. No debades, des de demà dissabte fins al final de l’esdeveniment, s’esperen més de 450.000 visitants. L’estand de Xàtiva, ubicat al carrer Colom, estarà obert del 29 d’octubre a l’1 de novembre, des de les 11 fins a les 21 hores, coincidint amb els horaris d’apertura de la fira.

La regidora de Turisme, Mariola Sanchis, valora que “el fet d’estar presents a una fira tan arrelada i rica com aquesta, que any rere any va prenent més força i consolidant-se com un esdeveniment de gran afluència, és una oportunitat que no podíem deixar escapar per promocionar, d’una banda, el gran patrimoni històric artístic de la nostra ciutat i de l’altra, per intercanviar idees i experiències amb altres destinacions turístiques que sempre resulten enriquidores. Aquesta és la primera vegada que Xàtiva participa a la fira de Cocentaina i estem segurs que el resultat serà satisfactori. Per tant, l’any que ve estarem encantats de tornar a estar presents”.

L’estand estarà atés durant tota la fira per dues persones. S’exposaran les distintes publicacions de promoció turística, com ara la guia “Xàtiva monumental”, tríptics, fullets d’allotjaments, restaurants i gastronomia, a més de publicacions específiques sobre el castell i les rutes temàtiques dissenyades per a visitar la nostra ciutat. També hi haurà a la venda souvenirs de Xàtiva.

En l’apartat gastronòmic, l’exposició dels atractius turístics de Xàtiva es completarà amb una mostra de cerveses artesanals (la Socarrada, er Boquerón i Toro) i de fogasses de carabassa i panellets, dolços típics de la nostra ciutat que s’elaboren per Tots Sants, per tal d’oferir una petita representació dels nostres productes locals.

XÀTIVA, UNA HISTORIA PER DESCOBRIR

Xàtiva està declarada Conjunt Històric Artístic. Compta amb 7 monuments nacionals (castell, col·legiata, hospital, esglésies de Sant Feliu i Sant Francesc, convent de Sant Domènec i museu de l’almodí) i nombrosos edificis declarats com a bens d’interés cultural. El castell i el conjunt històric artístic de Xàtiva han estat elegits com a una de les 7 meravelles valencianes. Aquesta mil·lenària ciutat d’origen iber és on varen nàixer els dos papes espanyols, Calixte III i Alexandre VI (artífexs i iniciadors de l’ascensió al poder de la família Borja), així com el pintor José de Ribera, l’Espanyoleto, entre molts altres fills il·lustres.

Aquest ric llegat cultural es pot conèixer a través de diferents activitats. Com ara, la ruta dels Borja, que recorre diversos indrets monumentals vinculats a la nissaga valenciana més rellevant de la història o la ruta de la Crema de Xàtiva, on els visitants poden conèixer millor aquest important fet històric i la seua repercussió.

La ruta de l’aigua, posa de relleu la impressionant col·lecció de fonts monumentals de la Ciutat de les Mil Fonts, així com els principals vestigis arquitectònics de l’enginyeria de l’aigua de l’època musulmana i altres elements patrimonials relacionats.

Les principals especialitats culinàries de la ciutat són l’arròs al forn, plat estrella de la gastronomia local, i els dolços àrabs típics de Xàtiva, com són l’arnadí i la monjàvena. Si hom té l’ocasió, paga la pena provar els alls tendres de Xàtiva, principal producte agrícola de la ciutat.

WhatsApp Portal de Xàtiva