Solopizza Xàtiva

Centelys

PoolWork Xàtiva

L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat aquest matí la campanya de prevenció, detecció i intervenció de la violència de gènere «Estima’m bé», dirigida a l’alumnat de Secundària de Xàtiva. A la presentació han estat presents la regidora d’Educació i Dona i Igualtat Lena Baraza i l’autora de la campanya gràfica Desi Pérez.

El projecte ha estat dissenyat per a ser aplicat als i les joves d’entre 12 i 16 anys amb l’objectiu de reduir la tolerància de les persones adolescents cap a les agressions en les relacions de parella i ensenyar-los estratègies de resolució pacífica de conflictes. El programa inclou també les directrius per a dur a terme dues formes d’avaluació, de procés i de resultats.

«Aquesta campanya es llança també amb motiu del 25 de novembre però esperem que puga ser estable a la regidoria de Dona i Igualtat. Les agressions sexistes no disminueixen entre la nostra joventut, i és indispensable treballar amb ells per a afavorir una major sensibilització», ha manifestat la regidora de Dona i Igualtat i d’Educació, Lena Baraza, qui ha destacat que amb aquesta campanya «intentem demostrar quan estimem bé i quan no ho fem. És molt important perquè moltes vegades ens trobem que els adolescents realment no saben quines conductes són o no positives per a la parella. Per això hem de tractar de buscar el problema, per a després aportar les solucions».

El projecte compta amb una guia didàctica que s’enviarà a totes les aules de Secundària i FP bàsica, i en la qual s’explica què és estimar bé, quan no estimem bé i les paraules clau. També s’ha preparat un porta-mascaretes amb missatges de la campanya, i una pàgina web amb la intenció de treballar amb els centres escolars de la ciutat.

A més a més, també s’ha preparat una exposició que es podrà visitar a la Casa de les Dones i que es podrà cedir a altres associacions interessades, mentre que altres exposicions es col·locaran en cadascun dels centres de Secundària de la ciutat per tal de que estiga estable al centre i es puga treballar amb major comoditat.

La jove Desi Pérez, autora del disseny gràfic de la campanya, ha destacat per la seua part que amb la idea plasmada ha volgut «representar no sols l’amor romàntic sinó també totes les formes d’estimar que existeixen: a la teua parella però també als teus amics i fins i tot a tu mateix. La base de tot és conèixer-se a un mateix, i a partir d’ahir estimar a la resta». Les imatges compten amb un estil naïf, per tal d’arribar millor als i les joves.

WhatsApp Portal de Xàtiva